Ξεκινούν οι επισκέψεις στο «Ναυάγιο» της Ζακύνθου: Θα χωρίζεται σε ζώνες πρόσβασης (vid)

Gazzetta team
Ξεκινούν οι επισκέψεις στο «Ναυάγιο» της Ζακύνθου: Θα χωρίζεται σε ζώνες πρόσβασης (vid)
Μέσα στον Απρίλιο θα επιτραπεί και πάλι σε κατοίκους και τουρίστες η πρόσβαση στην παραλία του Ναυαγίου, στη Ζάκυνθο μετά την κατολίσθηση που είχε σημειωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας του Ευθύμιου Λέκκα και της ομάδας του, που θα δοθεί σε λίγες ήμερες στη δημοσιότητα, θα επιτρέπεται η πρόσβαση σε ένα κομμάτι της παραλίας, σε ένα δεύτερο κομμάτι θα επιτρέπεται η πρόσβαση υπό αυστηρή επιτήρηση, και σε ένα τρίτο κομμάτι της παράλιας, εκεί που είχαμε πέρυσι τις κατολισθήσεις, θα απαγορευθεί τελείως η πρόσβαση.

Την επιτήρηση της παράλιας του Ναυαγίου θα αναλάβει το Λιμενικό και το Λιμενικό Ταμείο Ζακύνθου.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Σεπτέμβριο ένας μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε ενώ στην παραλία βρίσκονταν εκατοντάδες λουόμενοι.

Κατά το περιστατικό είχαν τραυματιστεί επτά άνθρωποι. Σε σοβαρότερη κατάσταση ήταν μια 34χρονη γυναίκα από την Τσεχία, η οποία χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο της Ζακύνθου με κάταγμα σε σπόνδυλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα κολυμπούσε στην αριστερή πλευρά της παραλίας, στο σημείο δηλαδή όπου αποκολλήθηκε ο βράχος.

Η κατολίσθηση μάλιστα είχε γίνει σταδιακά, σε τρεις φάσεις. Στην αρχή έπεσαν κάποιες πέτρες και ακούστηκε θόρυβος, ακολούθησε μια δεύτερη μικρή κατολίσθηση μικρών πετρών και στη συνέχεια, σε τρίτη φάση, έγινε η μεγάλη κατολίσθηση του βράχου που αποκολλήθηκε.

Πηγή: Reader.gr