Συμμορία ανηλίκων είναι φόβος και τρόμος για ντελιβεράδες και πεζούς

Gazzetta team
Συμμορία ανηλίκων είναι φόβος και τρόμος για ντελιβεράδες και πεζούς
Φόβος και τρόμος για τους διανομείς φαγητού στην περιοχή του Χαλανδρίου είχε γίνει μία συμμορία Ρομά, με βασικούς «πρωταγωνιστές» πέντε ανήλικους, η οποία εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.

Τα μέλη της συμμορίας είχαν «χτυπήσει» 14 φορές πριν συλληφθούν, έπειτα από κοινή αστυνομική επιχείρηση της Ασφαλείας Β/Α Αττικής, του Τμήματος Ασφαλείας Χαλανδρίου, της ΟΠΚΕ και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, εντός του πρόχειρου καταυλισμού Ρομά στο Χαλάνδρι. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε δύο 17χρονους, δύο 16χρονους κι έναν 15χρονο, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους. Επιπλέον συνελήφθησαν δύο Ρομά, ηλικίας 36 και 49 ετών, γονείς δύο εκ των ανήλικων συλληφθέντων, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστειών κατ’ εξακολούθηση καθώς επίσης, για παράβαση του νόμου περί όπλων καθώς και για παράβαση του Νόμου περί αποδεικτικής ισχύος των Δελτίων Ταυτότητας.

Πως δρούσε η συμμορία

Για σχεδόν έναν χρόνο τα μέλη της συμμορίας είχαν συστήσει δομημένη με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, με σκοπό την διάπραξη ληστειών στην περιοχή του Χαλανδρίου, κοντά στον πρόχειρο καταυλισμό όπου διέμεναν.

Οι δράστες, κυρίως νυχτερινές ώρες, ενέδρευαν ομαδικά σε επιλεγμένα σημεία και μόλις εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα τους, ως επί το πλείστον αλλοδαπούς, τους επιτίθονταν αιφνιδιαστικά και με χρήση σωματικής βίας τους αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα, χρήματα και προσωπικά έγγραφα. Στη συνέχεια διέφευγαν στον καταυλισμό. Επίσης, τα μέλη της συμμορίας προέβαιναν σε τηλεφωνικές παραγγελίες φαγητού από εστιατόρια της ευρύτερης περιοχής, ορίζοντας ως σημεία παράδοσης τις εισόδους του καταυλισμού. Στη συνέχεια και με την εμφάνιση του ντελιβερά, τον ακινητοποιούσαν και του αφαιρούσαν τις εισπράξεις, τις παραγγελίες και το κινητό του τηλέφωνο.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., έχουν εξιχνιασθεί 14 περιπτώσεις ληστειών, ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Πηγή: reader.gr