«Άκυρο» στη Χρυσή Αυγή από την Αίγλη του Ζαππείου μετά τις αντιδράσεις

Gazzetta team
«Άκυρο» στη Χρυσή Αυγή από την Αίγλη του Ζαππείου μετά τις αντιδράσεις
Οι σφοδρές επικρίσεις προς την διεύθυνση του χώρου, προκάλεσαν τελικά την οριστική μεταφορά της εκδήλωσης των χρυσαυγιτών στα κεντρικά τους γραφεία.

Οριστικό «άκυρο» στην πρόθεση της Χρυσής Αυγής να διοργανώσει εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων της για τις προσεχείς Ευρωεκλογές, έριξε η διεύθυνση της Αίγλης Ζαππείου, μετά τον ορυμαγδό αντιδράσεων φορέων και πολιτικών κομμάτων μετά την αρχική παραχώρηση του κτιρίου στο νεοναζιστικό μόρφωμα.

Όπως ανακοινώθηκε στους διοργανωτές από την διεύθυνση του χώρου, «το υπάρχουν συμβόλαιο για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης πρέπει να σπάσει», γεγονός που επιβεβαιώθηκε κι από τους χρυσαυγίτες,

Ως εκ τούτου, η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της οργάνωσης για τις Ευρωεκλογές δεν θα λάβει χώρα στο εμβληματικό χώρο του Ζαππείου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, αλλά αντίθετα θα λάβει χώρα σε κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στη Λεωφόρο Μεσογείων.

Είχε προηγηθεί, νωρίτερα, η ανακοίνωση της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου η οποία ανέφερε ότι χαρακτηριστικά:

«Η δημιουργία του Ζαππείου συνδέθηκε αναπόσπαστα με την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, με τα ιδεώδη του ολυμπισμού, με το πνεύμα της συναδέλφωσης των λαών. Ο Ευάγγελος Ζάππας, ο Βορειοηπειρώτης εθνικός ευεργέτης, αποτυπώνει τα ιδεώδη αυτά στη διαθήκη του. Η παραχώρηση της Αίγλης Ζαππείου στη «Χρυσή Αυγή» βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με όλα τα παραπάνω, όπως και οι απόψεις των υπεύθυνων της επιχείρησης και ο απαράδεκτος τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να δικαιολογήσουν την απόφασή τους στα μέσα ενημέρωσης».