Σάμος: Τέλος η αποχή στο δημοτικό που πηγαίνουν προσφυγόπουλα

Gazzetta team
Σάμος: Τέλος η αποχή στο δημοτικό που πηγαίνουν προσφυγόπουλα
Στο δημοτικό σχολείο Άνω Βαθέος, με απόφαση των γονέων, μαθητές απείχαν αντιδρώντας στη λειτουργία Δομής Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Προσφύγων στη σχολική μονάδα.

Την άρση της αποχής των μαθητών στο δημοτικό σχολείο του άνω Βαθέος στη Σάμοαποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του νησιού.

Στη σχετική ανακοίνωση, σημειώνουν ότι οι μαθητές επιστρέφουν από σήμερα Πέμπτη, 21 Μαρτίου, κανονικά στα σχολεία τους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, διατάχθηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, προκαταρκτική εξέταση για την αποχή των μαθητών στη Σάμο.

Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής:

Μετά τη σημερινή συλλογική μαθητική αποχή και την κορύφωση των κινητοποιήσεων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων με παράδοση ανοιχτής επιστολής προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, κ. Καλάργαλη στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με πρόσκληση των αρμοδίων Υπουργών Παιδείας, Υγείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής να συζητήσουμε εδώ στη Σάμο το ζήτημα λειτουργίας των ΔΥΕΠ- ΖΕΠ στα σχολεία μας αλλά και του κοινού μας ψηφίσματος στο Δήμο Σάμου και στην Περιφερειακή Ενότητα Νομού Σάμου κατέστη σαφές και πέρα πάσης αμφισβητήσεως στη Σαμιακή Κοινωνία και σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι εμείς οι γονείς ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ και ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ χωρίς καμία πολιτική σκοπιμότητα για το συμφέρον ΟΛΩΝ των παιδιών ανεξαιρέτως χρώματος.

Η δυναμική, που έχουμε αναπτύξει ως Σύλλογοι αποτυπώνει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει το νησί μας και διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.

Ως ένδειξη καλής θελήσεως στα πλαίσια του ανοιχτού διαλόγου και της ελπίδας εξεύρεσης λύσης προτείνουμε την άρση της αποχής για να επιστρέψουν τα παιδιά στις σχολικές αίθουσες, που είναι ο φυσικός χώρος τους ενόψει τον εορτασμό της Εθνικής Εορτής και του Ευαγγελισμού την 25η Μαρτίου 2019 αφού το μήνυμα της αποχής ακούστηκε εντός και εκτός των διοικητικών ορίων του νομού μας, και οι αρμόδιοι έλαβαν το μήνυμα των κινητοποιήσεων μας.

Παράλληλα καλούμε όλους τους γονείς και τους φορείς να συνεχίσουμε από κοινού τον δίκαιο αγώνα μας ακόμα πιο δυναμικά προς όλους τους αρμόδιους φορείς, τα Υπουργεία, τους αιρετούς και υποψήφιους για να λάβουν θέση επιτέλους δημόσια σχετικά με το ζήτημα των ΔΥΕΠ- ΖΕΠ και όλοι μαζί να επιδιώξουμε την άμεση επίλυση του θέματος.

Η συντονιστική επιτροπή θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων των Συλλόγων μας με την ίδια ένταση και αγωνιστικότητα για τη συνέχιση των δράσεων μας και τονίζουμε ότι η αντίδραση μας σε περίπτωση μη εξεύρεσης λύσης θα είναι ΕΝΙΑΙΑ, ΔΥΝΑΜΙΚΗ και ΑΜΕΣΗ! Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προσκαλέσουμε τον κ. Βουλευτή, τον κ. Δήμαρχο, την κα. Περιφερειάρχη, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σάμου, κ.κ. Ευσέβιο καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε ανοιχτή συζήτηση με σκοπό την εύρεση λύσης, ενώ συγχρόνως θα καλέσουμε Γενική Συνέλευση όλων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για τη λήψη περαιτέρω αποφάσεων.

Επιπλέον δηλώνουμε ότι θα ακολουθήσουμε τη δικαστική οδό εναντίων όλων όσων επιχείρησαν να αμαυρώσουν τις δράσεις μας καθόλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων μας σπιλώνοντας την τιμή και την υπόληψη μας καθώς και κατά παντός υπευθύνου για την υφιστάμενη κατάσταση.

Με την προτεινόμενη άρση της αποχής δίνεται η δυνατότητα και ο χρόνος στους ΑΜΕΣΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ να κινητοποιηθούν και να μεριμνήσουν ώστε να υλοποιηθεί το πρωταρχικό αίτημα μας για τη δημιουργία μίας εκπαιδευτική δομής ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ για όσο διάστημα τα προσφυγόπουλα φιλοξενούνται στο Κέντρο Ταυτοποίησης καθώς και την ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ 1500 ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΤ γιατί δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την οριστική επίλυση του ζητήματος με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας.

Πηγή: reader.gr