Κρήτη: Ο πατέρας που κλείδωσε τον γιο του στην τουαλέτα καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκισης

Gazzetta team
Κρήτη: Ο πατέρας που κλείδωσε τον γιο του στην τουαλέτα καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκισης
Ο πατέρας κλείδωσε τον 8χρονο γιο του στην τουαλέτα κι έφυγε από το σπίτι. Τώρα, θα πρέπει να περάσει 10 μήνες στη φυλακή.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο γείτονας της οικογένειας ο οποίος άκουσε και τις φωνές του παιδιού, ενώ το απεγκλώβισε τραβώντας το σύρτη, σύμφωνα με το cretapost.gr. Σύμφωνα με τον ίδιο, το παιδί φώναζε «μαμά, μαμά, άνοιξέ μου» και κλωτσούσε την πόρτα».

Μάλιστα, επεσήμανε πως μέσα στην τουαλέτα δεν υπήρχε παράθυρο και είδε 15 σακούλες σκουπιδιών. Αναφορικά με τη συμπεριφορά των γονιών προς το παιδί, ο γείτονας ανέφερε πως δεν έχει αντιληφθεί κάτι σε βάρος του και έχει γίνει μάρτυρας καβγάδων μόνο μεταξύ του ζευγαριού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο δικαστήριο κατέθεσε αστυνομικός ο οποίος μετέβη στο σημείο, τονίζοντας πως του έκανε εντύπωση το γεγονός πως η τουαλέτα στην οποία βρέθηκε κλειδωμένο το παιδί ήταν πολύ βρώμικη.

Στο Δικαστήριο κατέθεσε και ο ιδιοκτήτης του ξυλουργείου που είναι και ιδιοκτήτης του σπιτιού της οικογένειας, λέγοντας ότι «καμιά φορά», αν οι γονείς ήθελαν να πάνε για ψώνια, του άφηναν το παιδί, επειδή το ξυλουργείο και το σπίτι έχει κοινή αυλή. Εκείνη την ημέρα, είπε πως του άφησαν το παιδί, το οποίο κάποια στιγμή έφυγε, ενώ ο ξυλουργός εικάζει ότι ίσως πήγε στην τουαλέτα, η μητέρα δεν το κατάλαβε και κλείδωσε την πόρτα όπως συνηθίζει να κάνει για να μη χτυπάει από τον αέρα.

Ο πατέρας από την πλευρά του είπε ότι σε καμία περίπτωση αυτό δεν έγινε εσκεμμένα και πως ο ίδιος δεν εγκρίνει τέτοιου είδους πρακτικές.

Ο Εισαγγελέας έδρας, Ευστάθιος Θεοφανίδης αναφέρθηκε στο γονεϊκό καθήκον, που όπως είπε «πέρα από όλες τις νομικές υποχρεώσεις, έχει και ένα ηθικό καθήκον, το οποίο έχει παραβιαστεί στη συγκεκριμένη περίπτωση. Είναι το ηθικό καθήκον να προστατεύεις το παιδί σου και να μη θέτεις όρους λειτουργικού κινδύνου».

Κατά τον Εισαγγελέα, δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε κατακρατηθεί το παιδί στην τουαλέτα και εκτίμησε ότι «βόλευε» πολύ το ζευγάρι ο εγκλεισμός του παιδιού στην τουαλέτα. Παράλληλα έθιξε το γεγονός του ότι άφηναν το παιδί στον ξυλουργό, χωρίς να προκύπτει η σχέση εμπιστοσύνης και πρότεινε την ενοχή του πατέρα.

Ο δικηγόρος του πατέρα, Γεώργιος Ζερβός ζήτησε αναβολή, αφενός για να είναι παρούσα και η μητέρα και ως βασικός μάρτυρας και επειδή φέρεται να έχει άμεσο ρόλο στο περιστατικό, αλλά και επειδή είναι σε εξέλιξη κοινωνική έρευνα από την Εισαγγελέα Ανηλίκων, προκειμένου να ληφθεί υπόψη ό,τι προκύψει.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά του και προχώρησε στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Πηγή: reader.gr