Δύο συλλήψεις για ρατσιστική βία στη Σαλαμίνα: «Βρωμοπακιστανέ φύγε από τη χώρα» φώναζαν οι δράστες

Gazzetta team
Δύο συλλήψεις για ρατσιστική βία στη Σαλαμίνα: «Βρωμοπακιστανέ φύγε από τη χώρα» φώναζαν οι δράστες
Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για την ρατσιστική επίθεση εναντίον νεαρού Πακιστανού στο νησί της Σαλαμίνας.

Δυο νεαροί, ένας 24χρονος και ένας 18χρονος συνελήφθησαν στη Σαλαμίνα με την κατηγορία της ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος αλλοδαπού.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των δύο ατόμων, το βράδυ της Δευτέρας εντόπισαν τον αλλοδαπό στη λεωφόρο Σαλαμίνος και ο 24χρονος κατέβηκε από τη μηχανή και αφού άρχισε να τον ξυλοκοπεί, τον εξύβριζε, λέγοντάς του: «Βρωμοπακιστανέ φύγε από τη χώρα».

Μετά τη σύλληψη αποκαλύφθηκε ότι ήδη σε βάρος του 24χρονου είχε γίνει προκαταρκτική έρευνα, καθώς άλλες πέντε φορές στο παρελθόν είχε επιτεθεί και είχε εξυβρίσει τον αλλοδαπό.

Πιο αναλυτικά, στις 8 Μαρτίου με ρατσιστικό κίνητρο του, είχε προκαλέσει σωματικές βλάβες, στις αρχές Φεβρουαρίου τον είχε εξυβρίσει βάζοντας στον «στόχαστρο» την εθνικότητά του –κάτι το οποίο επανέλαβε και στο τέλος Φεβρουαρίου.

Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας είχε ενημερώσει το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής για τα περιστατικά ενώ είχε κληθεί να καταθέσει και το θύμα.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Ανακοίνωση του ΚΕΕΡΦΑ

H Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) εξέδωσε την εξής ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό:

«Η σύλληψη του χρυσαυγίτη Σ.Κ, πασίγνωστου στην Αστυνομία για τις πολλές επιθέσεις του κατά μεταναστών εγείρει ερωτηματικά.

Η ΚΕΕΡΦΑ σε συνέντευξη τύπου στις 12 Μάρτη είχε δηλώσει: “ Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κυρία Ολγα Γεροβασίλη έχει να απαντήσει γιατί στο Αστυνομικό Τμήμα Σαλαμίνας δεν έγινε αποδεκτή η μήνυση του Μοχάμεντ Χαμζά, θύματος που δέχτηκε επίθεση από γνωστό νεοναζί στη Σαλαμίνα ενώ είχαν προσκομίσει και τη φωτογραφία του!" Είχε γίνει τότε καταγγελία στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛΑΣ.

Ο συγκεκριμένος χρυσαυγίτης, την Δευτέρα 18 Μάρτη στις 9μμ, μαζί με άλλον ένα πάνω σε μηχανή πλησίασε τον Πακιστανό μετανάστη Χασάν Ραζά και άρχισε να τον βρίζει και να τον απειλεί: ¨Γαμώ το Πακιστάν. Που τρέχεις; Τώρα φύγε στο Πακιστάν. Δεν σου είπα να μην σε δω ξανά εδώ;” Καταστηματάρχης της περιοχής ειδοποίησε την Αστυνομία η οποία έφτασε αμέσως και μετέφερε τον μετανάστη στο ΑΤ Σαλαμίνας. Εκεί όταν ζήτησε από όργανο της Ασφάλειας να κάνει μήνυση, ο συγκεκριμένος τον ρωτούσε με φανερά απειλητικό ύφος για να τον αποτρέψει ‘Θέλεις να κάνεις μήνυση;”

Μετά από μισή ώρα εμφανίστηκε ο χρυσαυγίτης με τον συνοδηγό του στο Αστυνομικό Τμήμα ενώ ακόμη και μέσα σε αυτό άρχισε να προκαλεί τον μετανάστη αλλά και να κραυγάζει κατά περιφερειακής συμβούλου που πήγε εκεί. Έξω από το τμήμα μαζεύτηκαν και άλλοι χρυσαυγίτες. Το ερώτημα είναι πότε συνελήφθη ο χρυσαυγίτης και πως βρέθηκε στο τμήμα επιχειρώντας να κλείσει την υπόθεση χωρίς να φτάσει ξανά σε μήνυση ο μετανάστης, όπως έγινε δηλαδή και την προηγούμενη φορά. Μόνο όταν παρενέβη το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας προχώρησαν στην σύλληψη του!

Ποιες είναι οι σχέσεις του Αστυνομικού Τμήματος Σαλαμίνας με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής; Απλά, συγκαλύπτει την δράση των νεοναζί της περιοχής απερίφραστα. Απαιτούμε να συλληφθεί όλη η ναζιστική ομάδα που οργανώνει τις επιθέσεις και να κλείσουν άμεσα τα γραφεία των νεοναζί στην Σαλαμίνα.Η τοπική κοινωνία, τα συνδικάτα, η αριστερά έχουν κινητοποιηθεί ξανά και ξανά μετά από τις οργανωμένες επιθέσεις κατά αντιφασιστών της ΟΡΜΑ στο Εργατικό Κέντρο και του Βαγγέλη Παπαμιχαήλ. Τι περιμένουν; Να έχουμε νεκρό για να βάλουν τέλος στην παρουσία ενός οργανωμένου τάγματα εφόδου με ορμητήριο τα γραφεία της Χρυσής Αυγής;»