On air «ομολογία» Πατρινού επιχειρηματία: «Κλέβαμε, αλλά πρέπει να γίνουμε νόμιμοι και δεν βγαίνουμε» (vid)

Gazzetta team
On air «ομολογία» Πατρινού επιχειρηματία: «Κλέβαμε, αλλά πρέπει να γίνουμε νόμιμοι και δεν βγαίνουμε» (vid)
Λουκέτο έχουν βάλει τα περισσότερα καταστήματα εστίασης και ένας επιχειρηματίας αφού επεσήμανε πως σκοπός της κινητοποίησης είναι τα προβλήματα του κλάδου, παραδέχτηκε πως στο παρελθόν... «μας άφηνε το κράτος να κλέβουμε λίγο».

«Από έρευνες που έχουμε κάνει με την ΓΣΕΒΕΕ, χρειαζόμαστε το 125% του τζίρου μας για να τα βγάζουμε πέρα. Αν εισπράξουμε 100.000 θέλουμε 125.000 για να βγούμε. Αυτή είναι μια παθογένεια που πρέπει να λυθεί. Δεν είναι δυνατόν ένας μεγάλος κλάδος να σου λέει κλείνω και να μην γυρίζει κανείς», είπε ο επιχειρηματίας από το Σύλλογο Καταστημάτων Πάτρας στον ΣΚΑΙ.

Σε ερώτηση για το πως παραμένουν ανοιχτά τα καφέ από τη στιγμή που χρειάζονται το 125 του τζίρου τους για να τα βγάλουν πέρα, ο επιχειρηματίας έδωσε μία ομολογουμένως... αφοπλιστική απάντηση: «Μέχρι τώρα λοιπόν, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, κλέβαμε λίγο. Μας άφηνε το κράτος να κλέβουμε λίγο. Μας βάζανε ΦΠΑ, εφορίες, προκαταβολές. Λίγο πολύ κλέβαμε για να το πω ευθαρσώς. Τώρα που ήρθε η στιγμή για να γίνουμε νόμιμοι δεν βγαίνει, δεν γίνεται. Άρα τι ζητάμε; Να μειωθούν οι συντελεστές, να μειωθεί ο ΦΠΑ, να διορθωθεί το μισθολογικό κόστος και να μας αφήσετε να γίνουμε νόμιμοι. Το όνειρό μας είναι να πηγαίνουμε στα μαγαζιά και να είμαστε νόμιμοι».

Σε ερώτηση για το ποσοστό κλεψίματος ο επιχειρηματίας είπε: «αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω. Δεν κλέβεις για να κερδίσεις αλλά για να μείνεις ανοιχτός, για να είσαι όρθιος. Κάνεις αντίσταση, δεν υπάρχει πλούσιος καφετζής. Μιλάμε για την Πάτρα, την τρίτη φτωχότερη Περιφέρεια της Ελλάδος, όχι για τη Μύκονο».

«Έχουμε καταλάβει πλέον και είναι η ώριμη στιγμή, γεγονός που το δείχνει και η συμμετοχή των συναδέλφων, ότι δεν βγαίνει οικονομικά η εστίαση. Δηλαδή, ξεκινώντας από 8% φτάνουμε στο 25% ΦΠΑ με την ίδια τιμή πώλησης, το ίδιο μισθολογικό κόστος και διάφορα άλλα προβλήματα δεν βγαίνουμε. Όσο δουλειά και να έχουμε. Ήρθε η στιγμή να διαμαρτυρηθούμε, ήρθε η στιγμή να κλείσουμε για να μας ακούσει η πολιτεία, η κοινωνία και η κυβέρνηση να σκύψει στα προβλήματά μας. Δεν είναι δυνατόν ο μεγαλύτερος κλάδος στην Ελλάδα να σου λέει “πεθαίνω” και να μην μας κοιτάει», επεσήμανε ο επιχειρηματίας.

Πηγή: reader.gr