Το ΕΜΠ προειδοποιεί: «Κίνδυνος για νέο Μάτι»

Gazzetta team
Το ΕΜΠ προειδοποιεί: «Κίνδυνος για νέο Μάτι»
Το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο προειδοποιεί πως είναι ανοχύρωτοι 8 οικισμοί και θα πρέπει να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις.

Την ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις σε μια σειρά οικισμών, ώστε να μην επαναληφθεί τραγωδία όπως εκείνη στο Μάτι το περασμένο καλοκαίρι, διαπιστώνει σε έρευνά του η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Η έρευνα που δημοσιεύεται στο «Έθνος της Κυριακής» αναφέρεται συγκεκριμένα σε οκτώ οικισμούς. Πρόκειται για τους: Κακιά Θάλασσα, Βραυρώνα, Χαμολιά, Ζούμπερι και Αγίους Αποστόλους, στους οποίους η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα ανησυχητική αλλά και το Πόρτο Ράφτη, τον Θορικό και τα Λεγρενά, που πληρούν αρκετές από τις παραμέτρους ανησυχίας.

Οι λόγοι της ανησυχίας που εκφράζεται στην έρευνα, είναι οι επικίνδυνες φυτεύσεις, το ελλιπές οδικό δίκτυο με τους στενούς δρόμους που στην πλειονότητά τους δεν έχουν μάλιστα απευθείας πρόσβαση στη θάλασσα. Ακόμη τα αδιέξοδα, η ανύπαρκτη ρυμοτομία, οι βραχώδεις ακτογραμμές, οι διάσπαρτες κατοικίες, ο αποκλεισμός των διόδων προς τη θάλασσα με μάντρες ή περιφράξεις.

Όλα αυτά σύμφωνα με την έρευνα του ΕΜΠ, σε συνδυασμό με τις με τις μετεωρολογικές συνθήκες και την ανυπαρξία αντιπυρικών ζωνών, καθιστούν τους οικισμούς πρακτικά ανοχύρωτους.

Πηγή: reader.gr