Οι συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι φωνάζουν: «Έτσι απλά έφυγαν 100 άνθρωποι και δεν παίρνει κανείς ευθύνη πάνω του;» (vid)

Gazzetta team
Οι συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι φωνάζουν: «Έτσι απλά έφυγαν 100 άνθρωποι και δεν παίρνει κανείς ευθύνη πάνω του;» (vid)
Δικαίωση ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι μία μέρα μετά το πόρισμα των εισαγγελέων.

Το Μάτι έζησε τον απόλυτο εφιάλτη το περασμένο καλοκαίρι. Άνθρωποι, ζώα, περιουσίες έγιναν στάχτη μέσα σε λίγα λεπτά.

Την ίδια ώρα κανείς δεν βγήκε μπροστά για να σταθεί δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έριχνε την ευθύνη σε οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών, η μία υπηρεσία στην άλλη και κανείς υπεύθυνος δεν βγήκε μπροστά για ν' αναλάβει ευθύνη για την απόλυτη τραγωδία που βίωσε η χώρα.

«Να μου απαντήσει κάποιος ότι αυτό δεν είναι δόλος και είναι πλημμέλημα. Σε απόσταση 30 μέτρων ήταν μία κυρία που φώναζε "βοήθεια" και καιγόταν. Πως να προχωρήσεις όταν έχεις δει όλα αυτά τα πράγματα; Η ζωή έχει τελειώσει κι αντί να ζητήσει κάποιος συγγνώμη προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Μας αφήσανε να καούμε!», φωνάζει ένας άνδρας που έχασε τη γυναίκα του, που πέθανε αβοήθητη από ασφυξία μέσα στο σπίτι της.

«Δεν ντρέπονται; Καμία τσίπα δεν υπάρχει; Μας κάψανε», λέει μία γυναίκα που έχασε ανιψιά κι αδελφή! Το αυτοκίνητό τους ανατινάχτηκε και άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο.

«Ξαναθάβουμε τους ανθρώπους μας. Τι; Έτσι απλά έφυγαν 100 άνθρωποι και δεν παίρνει κανείς την ευθύνη πάνω του; Τα σπίτια τα δικά μας έχουν κλείσει, εκείνοι ζουν μία χαρά», φωνάζει μία γυναίκα που έχασε τον πατέρα της.

«Πρώτη φορά που δεν ήταν κανείς εδώ, είδαμε τα σπίτια μας όχι να καίγονται, αλλά να λιώνουν. Δεν ακούσαμε καμία σειρήνα. Ήμασταν απλά θεατές και τα όνειρά μας έγιναν στάχτη», είπε ένας πολίτης που απλά ακολούθησε τα αλάρμ ενός αυτοκινήτου και κατάφερε να βγει από την κόλαση.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες συγγενών νεκρών και διασωθέντων για το πόρισμα των εισαγγελέων και τις ευθύνες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1: