Kαθαιρέθηκε οριστικά ο ιερέας που ήθελε να ξαναπαντρευτεί (pic & vid)

Gazzetta team
Kαθαιρέθηκε οριστικά ο ιερέας που ήθελε να ξαναπαντρευτεί (pic & vid)
Την οριστική καθαίρεση του ιερέα που επιθυμούσε να παντρευτεί για δεύτερη φορά αποφάσισε το αρμόδιο Συνοδικό Δικαστήριο.

Καθαιρέθηκε με απόφαση του Δευτεροβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου, ο πατήρ Γεώργιος Δεληκώστας από τον Βόλο, που ζήτησε να παντρευτεί τη γυναίκα με την οποία σύναψε σχέση και απέκτησε παιδί, αφότου τον εγκατέλειψε η πρεσβυτέρα του.

Σύμφωνα ωστόσο με τους κανόνες της Εκκλησίας, απαγορεύεται ο κληρικός να παντρευτεί για δεύτερη φορά και σύμφωνα με το εκκλησιαστικό δίκαιο έχει διαπράξει πορνεία πνευματικού επιπέδου και πρόκληση δημόσιου σκανδαλισμού.

Σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο π. Γεώργιος ανέφερε:

«Μετά από μια επεισοδιακή δίκη, με πάρα πολλές εντάσεις, η συντηρητικότητα και ο αναχρονισμός που διαπνέει την Επίσημη Εκκλησία της Ελλάδας, σε συνδυασμό με τη διδασκαλία της στην πράξη, που έχει υιοθετήσει την τελευταία δεκαετία και μιλώ για την ΑΓΑΠΗ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ, κι αφού χρησιμοποίησε συγκεκριμένους κανόνες, ερμηνεύοντας τους με συγκεκριμένο τρόπο, την οδήγησαν στην επικύρωση της αποφάσεως του Πρωτοβάθμιου Συνοδικού δικαστηρίου δηλαδή την απόφαση της καθαιρέσεως μου από την τάξη των κληρικών και την επαναφορά μου στην τάξη των λαϊκών».

Πηγή: reader.gr