Φως στα αίτια του θανάτου του Νιγηριανού μετανάστη στην Ομόνοια θα ρίξουν οι τοξικολογικές εξετάσεις

Gazzetta team
Φως στα αίτια του θανάτου του Νιγηριανού μετανάστη στην Ομόνοια θα ρίξουν οι τοξικολογικές εξετάσεις
Οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις θα δώσουν απαντήσεις για τον θάνατο του 34χρονου Νιγηριανού Εμπουκά (κατά κόσμον Shubek Maman) στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, στις 8 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για ένα περιστατικό που αρχικά αποσιώπησε η ΕΛ.ΑΣ., ενώ από τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν προκύπτουν ενδείξεις ξυλοδαρμού του το διάστημα παραμονής του στο Τμήμα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Νιγηριανός προσήχθη στο Α.Τ. Ομονοίας για εξακρίβωση στοιχείων, καθώς εντοπίστηκε να κυκλοφορεί στα στενά γύρω από την πλατεία, χωρίς έγγραφα (σ.σ. μόνο μια κακής ποιότητας φωτοτυπία). «Κατά τον χρόνο παραμονής του στον χώρο αναμονής του αστυνομικού τμήματος έχασε τις αισθήσεις του, χωρίς προηγουμένως να έχει εκφράσει κάποια αδιαθεσία στους αστυνομικούς. Αμεσα κλήθηκε και προσήλθε, περίπου στις 12.20, προσωπικό του ΕΚΑΒ, οπότε διαπιστώθηκε ο θάνατός του», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας που εκδόθηκε στις 18 Φεβρουαρίου.

Το πιστοποιητικό θανάτου του αναφέρει ως αιτία θανάτου το πνευμονικό οίδημα, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε επίσημα και η πρεσβεία της Νιγηρίας στην Αθήνα.

Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, «δεν βρέθηκαν κακώσεις στο σώμα του. Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί τι είναι αυτό που προκάλεσε το πνευμονικό οίδημα. Μπορεί κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα, κάποια λοίμωξη στα πνευμόνια, υπέρταση ή ακόμα και κατανάλωση ναρκωτικών ουσιών. Το οίδημα που υπέστη στα πνευμόνια εξηγεί και το γεγονός ότι οι αστυνομικοί τον είδαν να βγάζει αφρούς από το στόμα εντός του Α.Τ. Ομονοίας Το τελικό πόρισμα για το τι πραγματικά συνέβη θα το έχουμε όταν πάρουμε τα αποτελέσματα των ιστολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων. Τότε είναι που θα συνταχθεί η τελική ιατροδικαστική έκθεση».

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Νιγηριανού, Αντρέας Σπυρόπουλος, δηλώνει ότι η Αστυνομία για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν ενημέρωσε τη γυναίκα του Εμπούκα.

Πηγή: reader.gr