Η στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας του Κερίτη στα Χανιά (vid)

Gazzetta team
Η στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας του Κερίτη στα Χανιά (vid)
Η γέφυρα που κατασκευάστηκε το 1908 αντιμετώπιζε προβλήματα στατικότητας, ενώ ευτυχώς την στιγμή της κατάρρευσης κανείς πολίτης δεν διερχόταν από το σημείο.

Την κατάρρευση της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη στα Χανιά προκάλεσε η κακοκαιρία «Ωκεανίς», που σάρωσε ολόκληρο το νησί, προκαλώντας πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις.

Η ισοπέδωση της γέφυρας καταγράφηκε σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης και το βίντεο είναι αποκαλυπτικό της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων που χτύπησαν για 48 ώρες το νησί.

Η γέφυρα του Κερίτη, που έστεκε στο σημείο για πάνω από 100 χρόνια και ήταν ένα μέρος της ιστορίας της περιοχής δεν υπάρχει πια, καθώς λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι παρασύρθηκε από τα νερά του ποταμού.

Αγνοείται κτηνοτρόφος από το απόγευμα της Κυριακής

Ένας κτηνοτρόφος 61χρόνων αγνοείται στον Εμπρόσνερο του δήμου Αποκορώνου Χανίων λόγω της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του άδειο. Οι έρευνες επικεντρώνονται στον ποταμό Βατουδιάρη.

Συγκεκριμένα, ο 61χρονος κινούνταν με το αγροτικό του αυτοκίνητο σε επαρχιακό δρόμο της περιοχής και στην προσπάθειά του να προσεγγίσει σημείο που είχε τα πρόβατά του, παρασύρθηκε από χείμαρρο και έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται.

Αυτήν την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη συντονισμένες προσπάθειες των αρχών αλλά και εθελοντών για τον εντοπισμό του.

Ρεκόρ βροχόπτωσης στην Κρήτη

Το κύμα κακοκαιρίας «Ωκεανίς» μαίνεται σήμερα Δευτέρα κυρίως στη δυτική Κρήτη, ενώ τα σφοδρά καιρικά φαινόμενα αναμένεται να διατηρηθούν έως και το πρωί της Τρίτης 26 Φλεβάρη.

Συγκεκριμένα, μεγάλα ύψη βροχής αναμένεται να πέσουν και αύριο στα δυτικά του νησιού.

Χαρακτηριστικό είναι, εξάλλου, πως όπως μεταδίδει το meteo.gr, οι σταθμοί μετεωρολογικοί σταθμοί στα Χανιά κατέγραψαν βροχόπτωση άνω των 190 χιλιοστών, μέσα στις 10 πρώτες ώρες της Δευτέρας, με τα ισχυρά φαινόμενα (βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά να συνεχίζονται μέχρι και το πρωί της Τρίτης.