Διασώθηκε και είναι καλά στην υγεία του το σκυλί από τη Λήμνο που είχε αφεθεί στο χιόνι και στο κρύο (pic & vid)

Gazzetta team
Διασώθηκε και είναι καλά στην υγεία του το σκυλί από τη Λήμνο που είχε αφεθεί στο χιόνι και στο κρύο (pic & vid)
Η ευαισθητοποίηση των φιλόζωων του νησιού ήταν άμεση, με αποτέλεσμα το σκυλί που είχε εγκαταλειφθεί στο κρύο και στο χιόνι να επιστρέψει στην ιδιοκτήτριά του, σώο κι ασφαλές.

Οργή και θυμό προκάλεσε η δημοσιοποίηση ενός βίντεο από την ακριτική Λήμνο, στο οποίο απεικονίζεται ένα σκυλί να παραμένει σε εξωτερικό χώρο κι ενώ ολόκληρο το νησί βρισκόταν καλυμμένο από το χιόνι, με τον υδράργυρο να κατρακυλά αρκετούς βαθμούς Κελσίου υπό του μηδενός.

Την καταγγελία έκανε αρχικά η ομάδα "Αnimal Rescue - Lemnos", με ανάρτηση στο Facebook που επεσήμανε τις απάνθρωπες και σχεδόν θανατηφόρες συνθήκες στις οποίες παρέμενε το άτυχο σκυλί.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η lifo.gr, κινήθηκαν αμέσως όλες οι διαδικασίες για την απομάκρυνση του σκυλιού από τον χώρο και την φιλοξενία του σε ασφαλές και προστατευόμενο περιβάλλον στον τοπικό Φιλοζωικό Σύλλογο, ενώ αργότερα έγινε γνωστό πως το σκυλί ανήκει στην κόρη του άντρα που το είχε εκτεθειμένο σε αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες και πλέον βρίσκεται μαζί της και είναι καλά στην υγεία του.