Τιμωρήθηκε η μαθήτρια που είπε στον καθηγητή της «μην μου σκοτίζεις τα @ρχ!δ!@», όχι όμως ο εκπαιδευτικός

Gazzetta team
Τιμωρήθηκε η μαθήτρια που είπε στον καθηγητή της «μην μου σκοτίζεις τα @ρχ!δ!@», όχι όμως ο εκπαιδευτικός
«Καμπάνα» για την μαθήτρια που μίλησε με άσεμνο τρόπο στον καθηγητή της, όχι όμως και στον εκπαιδευτικό που απάντησε στον ίδιο τόνο.

Τα σημάδια της πολυετούς κοινωνικής κρίσης, και η ένταση που έχει φωλιάσει στα σχολεία της χώρας δημιουργούν πλέον τάσεις και συμπεριφορές που, σε αρκετές περιπτώσεις, είναι δύσκολο να αναχαιτιστούν.

Προβλήματα απειθαρχίας διατρέχουν το σύνολο του εκπαιδευτικού χώρου, ωστόσο, κορυφώνονται στον χώρο των Επαγγελματικών Λυκείων, η φυσιογνωμία των οποίων έχει αλλοιωθεί με την κατάργηση των ΤΕΙ, στα οποία και οι απόφοιτοί τους είχαν πρόσβαση σε μεγάλα ποσοστά.

Στο ΕΠΑΛ τελικά έπεσαν «καμπάνες», όπως αναφέρει το dete.gr αλλά μόνο στους μαθητές. Ο μαθητής που χτύπησε τον καθηγητή τιμωρήθηκε με αποβολή δύο ημερών και η μαθήτρια με αποβολή μιας ημέρας. Ο καθηγητής δεν πέρασε από «πειθαρχικό» όπως μας κατήγγειλαν συγγενείς των δύο μαθητών που είναι και αδέλφια.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς των μαθητών δεν έχουν καν ενημερωθεί για το αν ο καθηγητής υπέβαλε μήνυση εναντίον του μαθητή που τον χτύπησε.

Το χρονικό

Την ώρα που το μάθημα της γυμναστικής βρισκόταν σε εξέλιξη, ο καθηγητής φυσικής αγωγής είχε έντονη λεκτική αντιπαράθεση με μαθήτρια. Ο αδελφός της νεαρής, ο οποίος είναι επίσης μαθητής στο ίδιο σχολείο, ζήτησε τον λόγο από τον καθηγητή.

Η μία κουβέντα έφερε την άλλη και μπροστά στα έκπληκτα μάτια των υπολοίπων μαθητών, ο αδελφός της μαθήτριας χτύπησε τον καθηγητή.

Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Όλα ξεκίνησαν όταν η μαθήτρια αντέδρασε με άσχημο τρόπο σε μια παρατήρηση που της έκανε ο γυμναστής, λέγοντας του χαρακτηριστικά: «Μην μας σκοτίζεις τα @ρχ%δ%@!».

Ακούγοντας αυτήν τη φράση, ο καθηγητής φυσικής αγωγής απάντησε σε ανάλογο ύφος: «Ποια @ρχ%δ%@...; Αυτά που βάζεις στο στόμα σου;». Η απάντηση αυτή έβγαλε από τα ρούχα του τον αδελφό της νεαρής, ο οποίος επενέβη, λέγοντας: «Τι είπες ρε μ@λ@κ@;». Ακολούθησε άγριο ξύλο, με τους υπόλοιπους μαθητές να κοιτούν αποσβολωμένοι.