Νέες μαρτυρίες για την υπόθεση της Λίνας Κοεμτζή: Έπεσε και έψαχναν το κινητό της

Gazzetta team
Νέες μαρτυρίες για την υπόθεση της Λίνας Κοεμτζή: Έπεσε και έψαχναν το κινητό της
Νέα στοιχεία για τη φοιτήτρια Λίνα Κοεμτζή που έπεσε από τον 9ο όροφο της εστίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποκάλυψε η μητέρα της.

Μιλώντας στο Φως στο Τούνελ, η μητέρα της φοιτήτριας ανέφερε ότι η κόρη της δεν της είχε πει από την αρχή για την γυμνή φωτογράφιση που είχε κάνει.

«Αργότερα έμαθα πως η φωτογράφιση αυτή πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του "ερασιτέχνη" φωτογράφου, εδώ στα Γιαννιτσά. Από τότε ξεκίνησε ο Γολγοθάς του παιδιού μου…» τόνισε.

Οι φωτογραφίες της Λίνας αναρτήθηκαν στο προσωπικό ιστολόγιο του ερασιτέχνη φωτογράφου και από εκεί κυκλοφόρησαν σε κινητά τηλέφωνα. Στη συνέχεια η 22χρονη ξεκίνησε να δέχεται εκβιαστικά μηνύματα, σύμφωνα με τη μητέρα.

«Καταστρεφόταν μέρα με τη μέρα. Δεν ήξερε πώς να αντιμετωπίσει αυτό που είχε συμβεί. Όταν ζήτησε τον λόγο από τον φωτογράφο, αυτός της έλεγε πως του έκλεψαν τα αρχεία! Το παιδί έπαψε να έρχεται στα Γιαννιτσά και εγώ ετοιμαζόμουν να φύγω για την Γερμανία για να εργαστώ. Λίγο πριν συμβεί το μοιραίο, μου εκμυστηρεύτηκε τι είχε γίνει. Της είπα να κλείσει το κινητό της, να μην ασχολείται και πως εγώ και ο πατέρας της θα στεκόμασταν δίπλα της. Δεν ήξερα όμως την πραγματική πίεση που δεχόταν… Αποφάσισε να πάει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να μάθει από πού προέρχονταν τα εκβιαστικά μηνύματα που λάμβανε. Δεν πρόλαβε όμως…», λέει.

Από την πρώτη στιγμή η Σταυρούλα Κοεμτζή δεν πίστεψε πως η Λίνα αυτοκτόνησε. Στις 4 Φεβρουαρίου, η κυρία Κοεμτζή ανέβηκε στην ταράτσα του κτηρίου της εισαγγελίας Γιαννιστών και απείλησε πως θα αυτοκτονήσει διότι, παρά την προκαταρκτική εξέταση, που βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο σε εξέλιξη από τις διωκτικές αρχές για τις συνθήκες αυτοκτονίας της κόρης της, η έρευνα -όπως καταγγέλλει- δεν έχει οδηγήσει σε απτά αποτελέσματα, με την ίδια να ισχυρίζεται ότι η εικοσιδυάχρονη οδηγήθηκε στο απονενοημένο διάβημα, εκβιαζόμενη από άγνωστους ότι θα δημοσιοποιήσουν υλικό ερωτικού περιεχομένου, το οποίο κατείχαν και στο οποίο φέρεται να απεικονίζεται η νεαρή κοπέλα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να διενεργηθεί επείγουσα έρευνα, προκειμένου να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα, όπως εγκληματική οργάνωση, παράνομη βία, αλλά και παραβάσεις σχετικές με την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

«Την εκβίαζαν ωμά για ένα βίντεο»

Η Σταυρούλα Κοεμτζή μίλησε στο «Τούνελ» για τη σχέση της που είχε η κόρη της με έναν νέο, με τον οποίο έκαναν όνειρα για ένα κοινό μέλλον.

«Εκείνο το βράδυ είχε συναντηθεί μαζί του αλλά χώρισαν. Ίσως ο σύντροφος της είχε μάθει κάτι που τον είχε ενοχλήσει. Όμως λίγο πριν φτάσει στην Εστία της τηλεφώνησε και της είπε πως ήθελε να συνεχίσουν τη σχέση τους.

Μετά το θάνατο της Γαλήνης έφτασε ένα περίεργο μήνυμα στο κινητό της, από μια φίλη της που εργάζονταν μαζί. Στο μήνυμα η φίλη έλεγε να ψάξουμε ένα άτομο στην Καλαμαριά γιατί όπως της είχε πει η Γαλήνη, αυτός είχε ένα ροζ βίντεο και την εκβίαζε. Εγώ βρήκα ποιο είναι αυτός. Η Γαλήνη συνδεόταν μαζί του στο παρελθόν για ένα μικρό διάστημα. Από τότε ξεκίνησαν ωμοί εκβιασμοί με μηνύματα που έστελναν στο κινητό τηλέφωνο του παιδιού μου. Κάποιοι πρόλαβαν κι έσβησαν πολλά από αυτά τα μηνύματα γιατί το τηλέφωνο έμεινε αρκετές μέρες στην Εστία μέχρι να το παραλάβουμε εμείς», ανέφερε η μητέρα.

Η ίδια πιστεύει πως η κόρη της ζήτησε κάποιες απαντήσεις και συνέβη ότι συνέβη. «Αυτό που θέλω είναι να δικαιωθεί η ψυχούλα της και να τιμωρηθούν οι ένοχοι», κατέληξε.

Αυτόπτης μάρτυρας: Άκουσα φωνές και μετά είδα μια κοπέλα στο δρόμο

Ο μάρτυρας που βρέθηκε μπροστά στο περιστατικό διηγήθηκε τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 28ης Νοεμβρίου 2016. Ο άνδρας είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του σε παρακείμενο πάρκινγκ δίπλα στην φοιτητική εστία. Την ώρα που κλείδωνε το αυτοκίνητο του γύρω στις δέκα και μισή το βράδυ, άκουσε έντονα κάποιες ανδρικές φωνές από ψηλά.

Συνέχισε την πορεία του επί της οδού Λέοντος Σοφού μπροστά από την εστία και ξαφνικά άκουσε πίσω του ένα δυνατό θόρυβο. Γύρισε να δει και σε απόσταση πέντε μέτρων αντίκρισε στο πεζοδρόμιο τα πόδια ενός ανθρώπου. Πλησίασε και διέκρινε ανάμεσα σε δύο τσιμεντένια παγκάκια πεσμένη μια κοπέλα.

Σαστισμένος κάλεσε αμέσως την αστυνομία, εξηγώντας πως δεν είδε από πού είχε πέσει. Οι αστυνομικοί του είπαν πως θα στείλουν περιπολικά και συνέστησαν στον μάρτυρα να καλέσει το ΕΚΑΒ για να δώσει επιπλέον πληροφορίες.

Όσο συνέβαιναν αυτά ο μάρτυρας παρατήρησε δύο νέους που εμφανίστηκαν στο σημείο χωρίς να ξέρει από πού ήρθαν. Ο ένας έψαχνε επίμονα κάτι και κοιτούσε κάτω και γύρω- γύρω από το σώμα της. Κάποια στιγμή ο δεύτερος νέος από την άλλη πλευρά του δρόμου του φώναξε «αν βρήκε το στικάκι». Ο νεαρός που έψαχνε, του απάντησε: «Όχι ακόμα, ψάχνω».

Στη συνέχεια κατέβηκε μια κοπέλα . Πλησίασε τη Λίνα που ήταν πεσμένη στο έδαφος λέγοντας της: «Γιατί ρε κορίτσι μου δεν με περίμενες;».

Ο μάρτυρας παρατήρησε πως οι δύο νέοι μόλις έφτασαν οι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν.

«Την έφαγε η ομορφιά της»

«Η Λίνα, υπάρχει παντού, στις καρδιές μας, στις ψυχές μας, δεν θα φύγει ποτέ… Θα είναι για πάντα ανάμεσα μας» είπε η κυρία Κοεμτζή και περιέγραψε την κόρη της σαν ένα παιδί γεμάτο ζωή που πάντα χαμογελούσε και είχε πολλά όνειρα για το μέλλον.

Αρχικά η Λίνα πέρασε στην Ιατρική Σχολή και δύο χρόνια μετά αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές της στη Βιολογία, Αργότερα πήγε στη Γυμναστική Ακαδημία λόγω της μεγάλης της αγάπης για τον αθλητισμό αλλά εν τέλει θέλησε να ασχοληθεί με το μόντελινγκ.

«Μονολογώ πολλές φορές μετά το συμβάν και λέω, αχ βρε Γαλήνη, αυτή η ομορφιά σου σ’ έφαγε…», είπε η μητέρα.

«Το παιδί μου είχε πέσει από τον 9ο κι αυτή έψαχνε το κινητό της»

«Η Γαλήνη είχε μία πτώση… Μόλις άκουσα αυτή τη φράση, αμέσως σκέφτηκα πως έπεσε από τον έβδομο όροφο της Εστίας, χωρίς να μου πούνε κάτι άλλο… Δεν μου απάντησαν όταν τους ρώτησα αν η κόρη μου είναι ζωντανή… Από τη σιωπή τους είχα καταλάβει…», είπε η μητέρα.

«Ποτέ δεν πίστεψα ότι η κόρη μου πήδηξε μόνη της. Η συγκάτοικος της μου είπε πως λίγες ώρες πριν συμβεί το μοιραίο της είχε στείλει γραπτό μήνυμα και τη ρώτησε τι φαγητό είχαν στην Εστία. Της παρήγγειλε μακαρόνια με κιμά και της είπε πως θα την συναντούσε αργότερα. Η κόρη μου πήγε στην Εστία γύρω στις εννιά παρά, άνοιξε την πόρτα του δωματίου της και της είπε: Πάω λίγο από τον ένατο κι έρχομαι σε πέντε λεπτά να φάμε», είπε η μητέρα της άτυχης κοπέλας.

Στον ένατο έμεναν δύο φίλες της Γαλήνης που τις είχε στο παρελθόν φιλοξενήσει και στο πατρικό της στα Γιαννιτσά. «Όταν συνάντησα τη μια από τις δυο, το μόνο που τη ρώτησα ήταν, γιατί; Με κοίταξε και μου είπε: Δεν την πρόλαβα».

«Μου είπε πως το παιδί μου βγήκε στο μπαλκόνι να κάνει ένα τσιγάρο και μετά άκουσε ένα θόρυβο. Αν έτρεξε κάτω να δει τι έγινε, αν προηγήθηκε κάτι ή αν ήταν κάποιοι άλλοι στο μπαλκόνι, δεν το γνωρίζω… Δεν γίνεται να πέφτει η φίλη σου και μετά να παίρνεις το κινητό της και να το ψάχνεις… Εκείνη την ώρα, αυτό την ενδιέφερε μόνο, να δει το κινητό της;», τόνισε η Σταυρούλα Κοεμτζή.

Φίλη Λίνας Κοεμτζή: Κανείς δεν την έσπρωξε

Η μία από τις φίλες της Λίνας Κοεμτζή μίλησε για τα όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα: «Δεν ήταν καλά, την είδα. Πραγματικά δεν ήξερα ποια ήταν η φίλη μου. Δεν είχα ιδέα τι αντιμετώπιζε. Αλλιώς θα τη βοηθούσα».

Σε ερώτηση για ποιο λόγο πήγε εκείνο το βράδυ η Λίνα πήγε στο δωμάτιο της απάντησε: «Πιστεύω ότι το είχε προσχεδιάσει. Κανείς δεν την πήρε στο τηλέφωνο όσο ήταν μαζί μας. "Πάω έξω, θέλω να κάνω ένα τσιγάρο" είπε. Εμείς δεν καπνίζουμε… Βγήκε και τράβηξε την κουρτίνα, εμείς δεν την είδαμε να πέφτει. Ότι και να λένε δυστυχώς, αυτή η πράξη έγινε. Κανείς δεν την έσπρωξε» ανέφερε.

«Μήπως έγινε κάτι άλλο και φοβάσαι να το πεις;», τη ρώτησε η δημοσιογράφος. «Δεν έχω να φοβάμαι τίποτα. Εμένα η συνείδηση μου είναι καθαρή… Γιατί εγώ δεν έκανα κακό σε κανέναν, ούτε θα ‘κανα. Έχω κρατήσει στη μνήμη μου ότι πιο όμορφο είχε πάνω της. Ότι έγινε, δυστυχώς έγινε. Ήταν νέα κι όμορφη κι είχε όλη τη ζωή μπροστά της. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή η υπόθεση βγαίνει και ξαναβγαίνει και λένε και λένε… Γιατί δεν αφήνουν τη ψυχούλα της να ησυχάσει; Αν υπήρξε κάτι που όντως την τάραξε και την ανακάτεψε, αφού την εκβίαζαν όπως λένε;».

«Αν είχε χάσει εκείνο το βράδυ κάθε ελπίδα για ζωή, τι θα ‘κανε; Γιατί ήξερε ότι από το μπαλκόνι δεν πρόκειται να σωθεί, είναι πάρα πολύ ψηλά. Τρεις φορές είχαμε βγει στο παρελθόν και κοιτάζαμε κι έλεγε: Φίλε από δω, άμα πέσει άνθρωπος, δεν σώζεται. Από τον ένατο. Ίσως ήρθε στο δωμάτιο μας γιατί δεν ήθελε να σωθεί. Αλλιώς θα πήγαινε στο δικό της, δεν θα ερχόταν σε μας. Αυτό έχω απορία. Γιατί ; Γιατί στο δωμάτιο μου; Γιατί έπρεπε να γίνει στο δωμάτιο μου;», κατέληξε.

Σύντροφος Λίνας Κοεμτζή: Ήξερα για τις γυμνές φωτογραφίες»

Ο σύντροφος της Λίνας είπε πως υπήρχε μεταξύ τους υπήρχε ένταση γιατί ένιωθε πως η 22χρονη δεν ήταν ειλικρινής μαζί του.

«Δεν έπαψα να ενδιαφέρομαι για την κοπέλα τους τέσσερις περίπου μήνες που ήμασταν μαζί, μέχρι και το τέλος. Δεν με είχε ενημερώσει για εκβιασμούς . Ήξερα ότι είχε κάποια προβλήματα. Δεν μου έλεγε τα πάντα και δεν μπορούσα να καταλάβω περισσότερα, γιατί πάντα ήταν με το χαμόγελο. Η Λίνα είχε διάφορα στο μυαλό της. Δεν μπορούσα να αποκρυπτογραφήσω την ψυχοσύνθεσή της», ανέφερε.

Σε ερώτηση αν του είχαν στείλει βίντεο και γυμνές φωτογραφίες με τα οποία εκβίαζαν τη Λίνα όπως έχει ειπωθεί, απάντησε: «Κανένας από αυτούς δεν μου έστειλε υλικό. Δεν έχω δεχτεί τέτοιο πράγμα εγώ. Ούτε καν ξέρω ποιοι είναι αυτοί. Μου είχε πει ότι είχε κάνει γυμνή φωτογράφιση, επαγγελματική. Δεν είχα κάποιο πρόβλημα εγώ με αυτό. Ο καθένας κάνει ό,τι του αρέσει. Είχε αναφέρει ότι την είχε ενοχλήσει, που κάποιες φωτογραφίες της είχαν βγει στο ίντερνετ και πως ήθελε να κινηθεί νομικά. Για βίντεο δεν γνώριζα τίποτα, ούτε γνωρίζω. Ούτε έχω δει κάτι».

«Με τη Λίνα βρισκόμασταν στο σπίτι που έμενα στη Θεσσαλονίκη. Διάβαζα και προετοιμαζόμουν να φύγω για το εξωτερικό. Η Λίνα θα με ακολουθούσε. Μου στοίχισε πάρα πολύ αυτό που συνέβη. Ό,τι και να κάνουμε όμως, δεν θα τη φέρουμε πίσω. Στην υπόθεση πρέπει να χυθεί φως. Να δικαιωθεί…», κατέληξε.

Πηγή: reader.gr