Ισόβια στη χήρα και τον εραστή της για τη δολοφονία του καρδιολόγου στην Κρήτη

Gazzetta team
Ισόβια στη χήρα και τον εραστή της για τη δολοφονία του καρδιολόγου στην Κρήτη
Ισόβια στον 38χρονο αστυνομικό από τη Βουλγαρία και τη σύζυγο του καρδιολόγου που δολοφονήθηκε στη Σητεία, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Ο 38χρονος καταδικάστηκε για τη δολοφονία και η σύζυγος του καρδιολόγου, Χριστόδουλου Καλαντζάκη για ηθική αυτουργία χωρίς ελαφρυντικά.

Η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Πρώτη στο δικαστήριο κατέθεσε η αδερφή του καρδιολόγου η οποία ισχυρίστηκε πως ο αδερφός της είχε απομακρυνθεί από την οικογένειά του λόγω της συζύγου του, σύμφωνα με το cretapost.gr.

«Εκείνη τον απομάκρυνε από μας επειδή ήμασταν εναντίον της», επεσήμανε χαρακτηριστικά ενώ την ίδια ώρα τόνισε πως το ζευγάρι δεν τα πήγαινε καλά το τελευταίο διάστημα. Επίσης ισχυρίστηκε πως η οικογένεια γνώριζε ότι ο καρδιολόγος είχε προβλήματα με τη σύζυγό του επειδή είχε εραστή.

Φίλος του καρδιολόγου διηγήθηκε στο δικαστήριο πως του είχε εκμυστηρευτεί πως είχαν χαθεί από το σπίτι του 30.000 ευρώ από τα 100.000 που είχε φυλάξει και πως υποψιαζόταν ότι τα είχαν πάρει εργάτες. Ο φίλος, ως πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Τον κάλεσε να προσέχει, αφού, όπως του είπε, ένας άγνωστος θα έπαιρνε όλο το ποσό και όχι μέρος αυτού.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν και οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο μετά τη δολοφονία καθώς επίσης και κυνηγοί αυτόπτες μάρτυρες. Σύμφωνα με το cretapost.gr, υποστήριξαν ότι ο δράστης είχε κρυφτεί πίσω από ένα δέντρο και έστησε ενέδρα στον Χριστόδουλο Καλαντζάκη.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων

Ο 38χρονος αστυνομικός από τη Βουλγαρία πήρε την ευθύνη για τη δολοφονία λέγοντας πως τη σχεδίασε μόνος.

Η χήρα του γιατρού αρνήθηκε τη συμμετοχή της στη δολοφονία και καταφέρθηκε κατά του 38χρονου αναφέροντας πως την εκβίαζε ότι θα ανέβαζε προσωπικές φωτογραφίες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τις προθέσεις του 38χρονου χαρακτηρίζοντας τον «ανισόρροπο».

Η δολοφονία

Στις 9 το πρωί της 7ης Οκτωβρίου 2017, ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης ξεκίνησε με το αυτοκίνητό του από τη Σητεία και κατευθυνόταν στον Μακρύ Γυαλό όπου βρισκόταν το ιατρείο του.

Όταν ο καρδιολόγος έφτασε στη θέση Πιλαλήματα του Κουτσουρά ο αστυνομικός τον περίμενε και άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον του αυτοκινήτου.

Ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης βγήκε από το ΙΧ φωνάζοντας βοήθεια με τον δράστη να τον πυροβολεί τέσσερις – τουλάχιστον – φορές.

Η μία σφαίρα βρήκε τον γιατρό στο κεφάλι ενώ οι υπόλοιπες τρεις στην πλάτη.