Επιμένει η κακοκαιρία: Νέα επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους (pics)

Gazzetta team
Επιμένει η κακοκαιρία: Νέα επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους (pics)
Νέα υποτροπή αναμένεται να παρουσιάσει η κακοκαιρία «Χιόνη» το διήμερο Παρασκευή 15/02 - Σάββατο 16/02, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (πρόσκαιρα σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο), ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νότια τμήματα του Αιγαίου. Χιονόνερο και ενδεχομένως χιονοπτώσεις μικρής διάρκειας θα εκδηλωθούν κατά τόπους και στη Βόρεια Ελλάδα.

Στο χάρτη που ακολουθεί απεικονίζονται οι περιοχές όπου θα εκδηλώνονται φαινόμενα τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 15/02.

Τονίζεται ότι από αργά το βράδυ της Παρασκευής έως και το μεσημέρι του Σαββάτου, οι βροχοπτώσεις στο Νότιο Αιγαίο θα είναι τοπικά ισχυρές, επηρεάζονται εκ νέου σημαντικά τα δυτικά κυρίως τμήματα της Κρήτης, όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί. Στο χάρτη απεικονίζονται οι περιοχές όπου θα εκδηλώνονται φαινόμενα τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 16/02.

Παράλληλα οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της Παρασκευής θα παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση φτάνοντας και πάλι τα 9 μποφόρ, ενώ σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, ουσιαστική βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή 17/02, ενώ πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε ολόκληρη τη χώρα έως τουλάχιστον τα μέσα της νέας εβδομάδας.

Πηγή: reader.gr