Θεσσαλονίκη: Γονείς ληστή ζήτησαν συγνώμη κι αποζημίωσαν όλα τα θύματα του γιου τους

Gazzetta team
Θεσσαλονίκη: Γονείς ληστή ζήτησαν συγνώμη κι αποζημίωσαν όλα τα θύματα του γιου τους
Με έναν ασυνήθιστο -τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα- προσπάθησαν οι γονείς ενός 34χρονου τοξικομανούς να ελαφρύνουν την θέση του γιου τους, αποζημιώνοντας εξ ολοκλήρου όλα τα θύματα της ληστρικής του δράσης.

Ο 34χρονος άντρας κατηγορείται από τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, για οκτώ ληστείες σε καταστήματα εμπορικού ενδιαφέροντος σε Σταυρούπολη, Εύοσμο και Χαριλάου, καθώς με την απειλή μαχαιριού, εισέβαλε στις επιχειρήσεις κι αφαιρούσε χρηματικά ποσά.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του και να τον συλλάβουν πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, ενώ οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν αφορούσαν ληστείες κατά συρροή, με τις επιβαρυντικές διατάξεις για την απόκρυψη των χαρακτηριστικών του προσώπου του.

Ο 34χρονος, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ρεπορτάζ του thestival.gr, είναι επί χρόνια χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ παλιότερα είχε εργαστεί ως επαγγελματίας οπλίτης και ως αυτοκινητιστής, ωστόσο η εξάρτησή του τον οδήγησε στις παραπάνω αξιόποινες πράξεις.

Όμως, οι γονείς του 34χρονου δεν αρκέστηκαν απλώς στην μεταμέλεια που έδειξε ενώπιον των αστυνομικών και του δικαστηρίου, αποφασίζοντας να επισκεφθούν ένα ένα τα θύματά του, να απολογηθούν για τις πράξεις του αλλά και να επιστρέψουν ακέραια τα χρηματικά ποσά που είχαν αφαιρεθεί από τον γιο τους.

Μάλιστα, σε μία περίπτωση η λεία του 34χρονου άγγιζε τα 2.000 ευρώ, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις κυμαινόταν μεταξύ των 100 και των 500 ευρώ, ενώ οι γονείς του νεαρού τοξικομανή ζητούν την αποφυλάκισή του και την αντικατάσταση της κάθειρξης με εγκλεισμό σε θεραπευτικό ίδρυμα για την απεξάρτησή του από τα ναρκωτικά.