Το δωμάτιο της χαράς για την ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης από την bwin

Χρήστος Κιούσης
Το δωμάτιο της χαράς για την ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης από την bwin
Γίνεται να περνάς σχεδόν καθημερινά έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και να μην ξέρεις το σπουδαίο έργο, που επιτελείται μέσα στα κτίρια;

Δυστυχώς γίνεται, με τους σύγχρονους ρυθμούς ζωής να πιέζουν την καθημερινότητα όλων μας. Περνάω έξω από την ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης καθημερινά κι όμως την γνωρίζω ελάχιστα.

Εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία της πρόσκλησης που έλαβα για χτες η οποία έλεγε: «Η bwin και η ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης εγκαινιάζουν μία πρότυπη αίθουσα αισθητηριακής ολοκλήρωσης που μοναδικό στόχο έχει να γεμίσει με χαμόγελα τα πρόσωπα όλων των παιδιών με κινητικά προβλήματα. Πρόκειται για ένα όνειρο ζωής της ΕΛΕΠΑΠ που γίνεται πραγματικότητα χάριν του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της bwin και την παράδοση επιταγής των 60,000 € στην ΕΛΕΠΑΠ.»

Η πρότυπη αίθουσα αισθητηριακής ολοκλήρωσης είναι στην καθομιλουμένη μια μεγάλη κι ευχάριστη χρωματιστή αίθουσα με στρώματα, κούνιες αιώρησης, τραμπολίνο, τοίχο αναρρίχησης και πολλά ασφαλή παιχνίδια, όπου τα παιδιά με ειδικές κινητικές ανάγκες μπορούν να περνούν χρόνο με τους εργοθεραπευτές τους σε ένα ιδανικό περιβάλλον σωματικής άσκησης και παιχνιδιού.

Η εταιρική κοινωνική ευθύνη δεν είναι τρεις λέξεις κενές περιεχομένου, είναι μια πολύ ψυχρή περιγραφή αληθινά ζεστών προθέσεων αλλά αυτό δεν μπορεί να περιγραφεί με ένα απλό δελτίο τύπου και μια πρόσκληση. Χρειάζεται να είσαι εκεί για να δεις την χαρά των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ μόλις αντίκρυσαν την καινούρια τους «χαρούμενη αίθουσα» και την ευγνωμοσύνη των εθελοντών της ΕΛΕΠΑΠ, στους οποίους όλοι οφείλουμε ευγνωμοσύνη για το ότι νοιάζονται σε μια εποχή που το νοιάξιμο σπανίζει.

Αν αναρωτιέστε γιατί πρέπει να δημοσιοποιούνται αυτές οι θετικές πρωτοβουλίες, την απάντηση μού την έδωσε μια κυρία-εθελόντρια της ΕΛΕΠΑΠ δείχνοντας μου ένα κοριτσάκι. «Για τη μικρούλα αυτή έδωσαν μεγάλο αγώνα οι άνθρωποι της γειτονιάς της και χρηματοδότησαν για ένα διάστημα τη μεταφορά της στην ΕΛΕΠΑΠ, ώστε να ανακουφιστεί η ίδια και η οικογένειά της.» «Και γιατί το ακούω πρώτη φορά;» αναρωτήθηκα. «Ποιός να βρει χρόνο στην τηλεόραση των reality και των παιχνιδιών για να το προβάλλει;» , μου απάντησε αποστομωτικά! Να γιατί χρειάζεται κάθε δυνατή προβολή. Σαν αντίβαρο σε ό,τι μίζερο κι απογοητευτικό ακούμε καθημερινά.

Τόσο απλά, τόσο ειλικρινά.

Την κορδέλα εγκαινίων του πρώτου εξοπλισμένου παραρτήματος, έκοψε η κ. Ιωάννα Μπερίου, διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας της bwin μαζί με την Πρόεδρο της ΕΛΕΠΑΠ κ. Λίλα Μπακατσέλου.

Η κ. Μπερίου δήλωσε «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βοηθήσαμε να εξοπλιστεί η αίθουσα αισθητηριακής ολοκλήρωσης στον πρώτο μας σταθμό, την ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης. Ακολουθούν η ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, Χανίων, Ιωαννίνων και Αγρινίου. Κάθε σταθμός είναι για εμάς η επίτευξη ενός μεγάλου στόχου και η προσέγγιση στον τελικό μας στόχο που είναι να μοιράζουμε χαμόγελα στα παιδιά όλης της Ελλάδας. Η οικογένεια της bwin είναι έτοιμη να χαρίσει εκατομμύρια παιδικά χαμόγελα. Και θα τα καταφέρει!»

Το δικό της χαμόγελο έγινε πιο πλατύ, όταν έλαβε τα δώρα των παιδιών κι έπειτα στην ξενάγηση στους χώρους της ΕΛΕΠΑΠ όταν όλοι μαζί είδαμε χαρούμενα πρόσωπα παιδιών και προσωπικού να επιδίδονται στις καθημερινές τους εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Όταν νομίζεις ότι είσαι κουρασμένος και προβληματισμένος, βλέπεις τα ήρεμα πρόσωπα ανθρώπων που ασχολούνται με τα αληθινά σημαντικά της ζωής και ιεραρχείς πιο σωστά τα πράγματα.

Στο τέλος συνειδητοποιείς ότι θα μπορούσες και θα έπρεπε να προσφέρεις κι εσύ όπου μπορείς σαν εθελοντής, ειδικά κοντά στα παιδιά και ότι πίσω από τις λέξεις Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη βρίσκονται χαμόγελα, προσφορά και ανακούφιση.

Σε κάθε περίπτωση η bwin συνεχίζει μαζί με την ΕΛΕΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα και αξίζει αυτή η σύμπραξη το ενδιαφέρον και τη δημοσιότητα ως την επιτέλους «καλή είδηση της ημέρας»