Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη: Μία σύλληψη

Gazzetta team
Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη: Μία σύλληψη
Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του επιχειρηματία, Αλέξανδρου Σταματιάδη, που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2018 στη βίλα του στην Κηφισιά, μετά από εισβολή διαρρηκτών.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη συλλάβει τον έναν δράστη, μετά από επιχείρηση για την εξάρθρωση πολυμελούς σπείρας διαρρηκτών, κατά την οποία πέρασαν χειροπέδες σε έξι άτομα.

Οι υπόλοιποι τρεις δράστες της δολοφονίας, έχουν διαφύγει στο εξωτερικό και αναζητούνται με σήμα προς την Europol. Ο δράστης είναι Αλβανός και συνελήφθη στις Βρυξέλλες, ενώ είχε πάνω του πλαστή ελληνική ταυτότητα.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας είναι ακόμη σε εξέλιξη, ενώ τα μέλη της σπείρας είναι κατά βάση Αλβανοί.

Το χρονικό της δολοφονίας Σταματιάδη

Ήταν λίγο πριν τις 05:30 τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας του 2018, όταν δύο διαρρήκτες εισέβαλαν στην πολυτελή κατοικία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Κηφισιά.

Ο 52χρονος και η σύζυγος του, κοιμούνται και από τον θόρυβο ξυπνούν και βλέπουν δύο κουκουλοφόρους έξω από την κρεβατοκάμαρα τους. Ο επιχειρηματίας αντέδρασε και συνεπλάκη με έναν από τους δύο δράστες.

Σύμφωνα με τα όσα είχε πει η σύζυγός του στους αστυνομικούς, ο ένας από τους ληστές τον χτύπησε με ένα σιδερένιο αντικείμενο στο κεφάλι, αλλά εκείνος συνέχισε να παλεύει με τον ληστή. Τότε είδε ξαφνικά τον δεύτερο κουκουλοφόρο, που κρατούσε το πιστόλι, να σημαδεύει και να πυροβολεί τον σύζυγό της στην πλάτη. Στο σημείο βρέθηκαν δύο κάλυκες.

Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή καθώς οι σφαίρες είχαν πλήξει ζωτικά του όργανα (ήπαρ, δεξί νεφρό, πνεύμονας). Δυστυχώς, μετά από 19 ημέρες στην Εντατική ο άτυχος επιχειρηματίας εξέπνευσε.

Πηγή: reader.gr