Έτσι λειτουργούσε το κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων

Gazzetta team
Έτσι λειτουργούσε το κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων
Ένα διαμέρισμα στην οδό Φυλής, το οποίο για εβδομάδες παρακολουθούσαν νυχθημερόν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ήταν το στρατηγείο του κυκλώματος που προμήθευε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα παράτυπους μετανάστες και εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

«Εγκέφαλοι» της σπείρας είναι ένας 46χρονος Σύριος -ο Omar- κι ένας 45χρονος Ιρακινός -ο Emad-, ενώ κομβικό ρόλο είχε ένα άτομο κουρδικής καταγωγής με -ο Kosar-, ο οποίος χρηματοδοτούσε την επιχείρηση. Οι πλαστογράφοι του κυκλώματος είχαν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν κάθε έγγραφο που χρειαζόταν οι παράτυποι μετανάστες για να κυκλοφορούν στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Ο Omar και ο Emad, μπορούσαν να εφοδιάσουν τους «πελάτες» τους με διαβατήρια, ταυτότητες, διπλώματα ακόμα και κάρτες υγείας, τραπεζικές κάρτες και λοιπά βοηθητικά έγγραφα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η δράση της σπείρας ξεπερνά τον έναν χρόνο, ενώ κατά τις έρευνες στο διαμέρισμα της οδού Φυλής βρέθηκαν 2.000 έντυπα αδειών κυκλοφορίας οχημάτων κενών άνευ στοιχείων, δείγμα του έκτασης που είχαν πάρει οι «δουλειές» του κυκλώματος.

Οι τιμές κυμαίνονταν ανάλογα με το είδος, τη χώρα προέλευσης του εγγράφου και την ποσότητα κάθε παραγγελίας. Για κάθε διαβατήριο οι τιμές κυμαίνονταν μεταξύ 800 και 1.200 ευρώ, για κάθε δελτίο ταυτότητας από 300 έως 500 ευρώ, ενώ για άδειες ικανότητας οδήγησης οι τιμές κυμαίνονταν από 150 έως και 300 ευρώ έκαστη.

Πηγή: Reader.gr