Πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων με sms στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας (pic)

Gazzetta team
Πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων με sms στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας (pic)
Με την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας θα γίνεται η αποκομιδή στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας.

Εφ' εξής επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής θα ενημερώνονται μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο για την ώρα αποκομιδής των απορριμμάτων, στην πλατεία Μοναστηρακίου, στον πεζόδρομο της Κοραή, στις οδούς Διονυσίου Αρεοπαγίτου & Μακρυγιάννη, στη συμβολή των οδών Μακρυγιάννη και Βύρωνος καθώς και στην πλατεία Ομονοίας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων , Γιώργος Καμίνης, παρουσίασε πριν λίγη ώρα , τη νέα αυτή εφαρμογή του δήμου , το πρόγραμμα «Έξυπνης Αποκομιδής» που υλοποιείται σε συνεργασία με τη Vodafone Ελλάδας . Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο ψηφιακών δράσεων στο μεγάλο έργο αποκατάστασης που εκπονεί ο δήμος Αθηναίων στο εμπορικό τρίγωνο και την αναβάθμισή του σε τρίγωνο - πρότυπο για τον πεζό, τον σεβασμό στον δημόσιο χώρο, τη στάθμευση των αυτοκινήτων, τον εφοδιασμό των καταστημάτων και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Όπως είπε ο κ. Καμίνης , μετά την επιτυχημένη λειτουργία στο εμπορικό τρίγωνο του δήμου Αθηναίων η χρήση της εφαρμογής θα επεκταθεί και σε επιπλέον γειτονιές του κέντρου, μέσα από την υπηρεσία Vodafone IoT Fleet Control και την πλατφόρμα της Vodafone Innovus. Η "Έξυπνη Αποκομιδή", με τον νέο αστικό εξοπλισμό, τις πεζοδρομήσεις, τον σύγχρονο φωτισμό και τους κανόνες στη διαχείριση του δημόσιου χώρου, μετατρέπουν το εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας σε αυτό που οφείλει να είναι ένα σύγχρονο μητροπολιτικό κέντρο. Και δίνει το παράδειγμα, για το πώς μπορεί συνεργατικά και αποτελεσματικά να λειτουργεί μια σύγχρονη πρωτεύουσα, όπως η Αθήνα», τόνισε ο κ. Καμίνης .

Ο δήμαρχος Αθηναίων , χαρακτήρισε "στοίχημα" για τη δημοτική του αρχή και εκείνου προσωπικά την αναβάθμιση του εμπορικού τριγώνου . Τα έργα αναβάθμισης στην περιοχή περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων : Κατασκευή νέων πεζοδρόμων και ανακατασκευή υφιστάμενων, αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης,, αποχέτευσης κ.α, ενίσχυση του πρασίνου και της προσβασιμότητας ενώ με δωρεά του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος"θα γίνει: Χρήση ανενεργών κτιρίων, ανανέωση αστικού εξοπλισμού συμπληρωματικά στα έργα πεζοδρόμησης, προμήθεια νέου εξοπλισμού για την καθαριότητα και οχημάτων,ανανέωση φωτιστικών σωμάτων στο Τρίγωνο και φωτοτεχνική μελέτη για ολόκληρο τον δήμο ,δημιουργικές δράσεις με κατοίκους, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, φορείς κ.ά.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ