Με «βαρύ» φάκελο ο Ρομά που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού

Gazzetta team
Με «βαρύ» φάκελο ο Ρομά που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού
Σεσημασμένος για πληθώρα αδικημάτων -ακόμη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας το 2009- ήταν ο 36χρονος Ρομά, που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού εκτός υπηρεσίας στην Κάτω Κηφισιά.

Τον 36χρονο εγκατέλειψε έξω από ιδιωτικό θεραπευτήριο στο Μαρούσι ο συνεργός του, καθώς είχε χτυπηθεί στην πλάτη από βολίδα και αιμορραγούσε, ωστόσο, μετά από λίγη ώρα κατέληξε. Στο σημείο συγκεντρώθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη, καθώς συγγενής και φίλοι του νεκρού Ρομά έσπευσαν στο θεραπευτήριο για να διαμαρτυρηθούν και υπήρξε φόβος για επεισόδια.

Σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει μέχρι στιγμής ο αστυνομικός, επιστρέφοντας από την Υπηρεσία του (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) στο σπίτι του, γύρω στις 17:30 το απόγευμα της Τετάρτης, είδε επί της οδού Τριπόλεως δύο άγνωστα άτομα να επιχειρούν να βάλουν με τη βία εντός Ι.Χ. αυτοκινήτου μία ηλικιωμένη γυναίκα, την οποία ο ίδιος γνώριζε καθότι τυγχάνουν γείτονες. Η 82χρονη είχε βγάλει το σκύλο της βόλτα όταν την προσέγγισαν οι επίδοξοι ληστές. Ο αστυνομικός αμέσως κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και προσπάθησε να τους σταματήσει, αλλά οι δύο άνδρες με την γυναίκα στο αυτοκίνητο, ανέπτυξαν ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγουν.

Καταδίωξη, πάλη και πυροβολισμοί

Ο αστυνομικός κατέθετε ότι άμεσα τους καταδίωξε με το δικό του όχημα, προσπαθώντας με κορναρίσματα και ελιγμούς να τους σταματήσει. Το κατάφερε τελικά στην διασταύρωση Κηφισού και Δρόσου, όπου -σύμφωνα με όσα ανέφερε στους συναδέλφους του στην Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας- βγήκε από το αυτοκίνητό του και ταυτόχρονα βγήκε από το άλλο αυτοκίνητο ο ένας από τους Ρομά και ήρθαν στα χέρια. Ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι ο άνδρας, προσπάθησε να τραβήξει από την ζώνη του περίστροφο και τότε αυτός έβγαλε το δικό του πιστόλι και πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

Την ίδια ώρα έβγαλαν την ηλικιωμένη γυναίκα από το Ι.Χ. αυτοκίνητο των δραστών, ενώ ο 36χρονος μπήκε ξανά στο όχημα, και μαζί με τον συνεργό του απομακρύνθηκαν με ταχύτητα, με τον αστυνομικό να πυροβολεί με στόχο τα ελαστικά τους. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχε ήδη τηλεφωνήσει στην Άμεση Δράση και στην περιοχή έφτασαν περιπολικά και μηχανές που άρχισαν τις αναζητήσεις, χωρίς όμως να εντοπίσουν το αυτοκίνητο.

Τον άφησαν έξω από ιδιωτικό νοσοκομείο

Περίπου 45 λεπτά αργότερα όμως, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο άφησε στο ιδιωτικό θεραπευτήριο τον 36χρονο Ρομά, που ήταν βαρύτατα τραυματισμένος και άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία και τα πρώτα λεγόμενα της 82χρονης, φαίνεται ότι οι δύο άνδρες προσπάθησαν να την παραπλανήσουν με το γνωστό τέχνασμα ότι ήθελαν να την πάνε κοντά σε συγγενικό της πρόσωπο, αλλά οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν από την προανάκριση της Ασφάλειας Αττικής.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αρχικά οι κακοποιοί της είπαν πως ήταν συνάδελφοι του εγγονού της από την δουλειά και θα του έδιναν το ποσό των 2.000 ευρώ, αφού πρώτα τους έδινε εκείνη, το ποσό των 800 ευρώ. Τη στιγμή εκείνη εμφανίστηκε ο εγγονός της ηλικιωμένης που είδε τους δράστες να την βάζουν στον αμάξι και ξεκίνησε να καλεί σε βοήθεια, με τον αστυνομικό να ακούει και να αντιλαμβάνεται πως κάτι δεν πάει καλά.

Πηγή: Reader.gr