Έγκλημα στη Ρόδο: «Δεν την σκότωσα εγώ, φοβήθηκα και δεν έκανα τίποτα»

Gazzetta team
Έγκλημα στη Ρόδο: «Δεν την σκότωσα εγώ, φοβήθηκα και δεν έκανα τίποτα»
Σε λίγες λέξεις περιορίστηκε ο 19χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, σε ερώτηση που δέχτηκε από τηλεοπτική εκπομπή για τη δική του εκδοχή αναφορικά με τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο της άτυχης φοιτήτριας.

«Δεν θέλω να αναφέρω τίποτα άλλο για την ώρα. Δεν είμαι εγώ ο ένοχος, αυτό θέλω να πω μόνο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 19χρονος που υποστηρίζει ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος για τη δολοφονία της Ελένης και υποδεικνύει σαν υπεύθυνο τον έτερο κατηγορούμενο από το νησί.

Όπως αναφέρει ο 19χρονος, ενεπλάκη σε αυτή την υπόθεση επειδή φοβήθηκε για την ασφάλεια του και έτσι δεν αντέδρασε ώστε να προστατεύσει την Ελένη, την οποία σε κάθε περίπτωση δεν χτύπησε.

Αίτημα Κούγια για άρση απορρήτου της Ελένης και των δραστών

Αίτημα για άρση απορρήτου στα κινητά τηλέφωνα αλλά και στο σταθερό του σπιτιού όπου βιάστηκε και βασανίστηκε η άτυχη φοιτήτρια, κατέθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας.

Ο κ. Κούγιας ζητά να ερευνηθεί με ποια πρόσωπα επικοινώνησαν οι δράστες πριν παραλάβουν την Ελένη με το άσπρο φορτηγάκι, αλλά και μετά τα όσα συνέβησαν στο σπίτι στους Πεύκους της Ρόδου.

Η ανακοίνωση του γραφείου του κ. Κούγια έχει ως εξής:

«Όπως σας είναι γνωστό, το δικηγορικό μας γραφείο έχει αναλάβει την υπεράσπιση πολιτικής αγωγής της οικογένειας Τοπαλούδη στην υπόθεση της δολοφονίας της αειμνήστου, Ελένης Τοπαλούδη.

Σήμερα, το δικηγορικό μας γραφείο κατέθεσε ενώπιον της κας Ανακρίτριας Ρόδου αίτημα για την διενέργεια ως ανακριτικής πράξης της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου αφενός των αριθμών κινητής τηλεφωνίας των κατηγορουμένων και του θύματος, η οποία θα αφορά τις εισερχόμενες κι εξερχόμενες κλήσεις, τις ώρες που αυτές οι κλήσεις πραγματοποιήθηκαν, αλλά και τις κεραίες που ενεργοποίησαν τόσο οι εν λόγω αριθμοί όσο και οι αριθμοί κινητής τηλεφωνίας, με τους οποίους αυτοί επικοινώνησαν, από την ώρα που σύμφωνα με τις κάμερες το θύμα συνάντησε τον έναν εκ των δραστών μέχρι και τον χρόνο της συλλήψεώς τους, αφετέρου του αριθμού σταθερής τηλεφωνίας της εξοχικής κατοικίας του ενός κατηγορουμένου, όπου οι δράστες βίασαν και κακοποίησαν βάναυσα την αείμνηστη Ελένη Τοπαλούδη.

Σκοπός του ως άνω αιτήματός μας είναι, κατόπιν των αναμφισβήτητων απαντήσεων των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, να εντοπιστούν οι αριθμοί και μέσω αυτών τα πρόσωπα, με τα οποία επικοινώνησαν οι δύο δράστες του εγκλήματος, αλλά κυρίως πού ευρίσκοντο τα συγκεκριμένα πρόσωπα σε σχέση με τους δράστες από την πρώτη στιγμή που ο ένας εκ των δραστών παρέλαβε την αείμνηστη Τοπαλούδη μέχρι τη στιγμή που και οι δύο δράστες την πέταξαν στη θάλασσα, ενώ ήταν ακόμα ζωντανή.

Επίσης, σκοπός του ως άνω αιτήματός μας είναι να εντοπιστούν τα πρόσωπα, με τα οποία επικοινώνησαν οι δράστες μετά την ολοκλήρωση του εγκλήματος τους και πού ευρίσκονταν τα συγκεκριμένα πρόσωπα».

Πηγή: reader.gr