Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Gazzetta team
Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα
Για περίπου 1,4 εκατ. εγκεκριμένες αιτήσεις πιστώθηκε το κοινωνικό μέρισμα στους δηλωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων στις 14 Δεκεμβρίου, όπως, χαρακτηριστικά, ανέφερε ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ, Αναστάσιος Ταγάρης.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο κ. Ταγάρης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, για όσους δικαιούχους δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση ή για κάποιο λόγο η αίτησή τους ακυρώθηκε, το σύστημα θα παραμείνει ανοιχτό για την υποβολή ή επανυποβολή αιτήσεων έως τις 21 Δεκεμβρίου, με τις πληρωμές να πραγματοποιούνται στις 28 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Ταγάρη, ένα από το πλέον συνήθη προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη διαδικασία ήταν η υποβολή στις αιτήσεις αριθμών IBAΝ που δεν αντιστοιχούσαν με το ΑΦΜ των αιτούντων, δεν ήταν δηλαδή συνδικαιούχοι στον συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό, με αποτέλεσμα το σύστημα να μπλοκάρει την πίστωση του ποσού του κοινωνικού μερίσματος.

Γι' αυτές τις περιπτώσεις, οι δικαιούχοι πρέπει, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ, είτε να μεταβούν στην τράπεζα και να ενταχθούν ως δικαιούχοι στους εν λόγω τραπεζικούς λογαριασμούς είτε να αλλάξουν αριθμό IBAN στις αιτήσεις. Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται η επανυποβολή της αίτησης.

Χαρακτηριστικό της φετινής διαδικασίας για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος είναι, σύμφωνα με τον κ. Ταγάρη, ο μικρότερος αριθμός των φιλοξενούμενων στις αιτήσεις, μάλλον προκειμένου να διεκδικήσουν ατομικά το κοινωνικό μέρισμα, που πέρσι δεν έλαβαν όντας φιλοξενούμενοι.


Πηγή: reader.gr