Slogun:Οι θεούληδες στην Τραμπζονσπόρ μετά από όλα όσα έγιναν, απειλούν και τον διαιτητή στο twitter. Είδωλα!

FOLLOW US

Slogun:Οι θεούληδες στην Τραμπζονσπόρ μετά από όλα όσα έγιναν, απειλούν και τον διαιτητή στο twitter. Είδωλα!
BWIN stripe gif

Δεσμεύσεις 176 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή από την Αρχή για το Ξέπλυμα

Gazzetta team
Δεσμεύσεις 176 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή από την Αρχή για το Ξέπλυμα
Στα 176 εκατ. ευρώ ανέρχεται η αξία των συνολικών δεσμεύσεων για φορολογικές υποθέσεις στις οποίες προχώρησε στο 11μηνο η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος.

Στα 176 εκατ. ευρώ ανέρχεται η αξία των συνολικών δεσμεύσεων για φορολογικές υποθέσεις στις οποίες προχώρησε στο 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2018 η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος. Αυτό σημαίνει πως σε καθημερινή βάση η Ανεξάρτητη Αρχή δέσμευε από την αρχή του έτους έως τις 30 Νοεμβρίου πάνω από 531.000 ευρώ για υποθέσεις σχετικές με τη νομιμοποίηση εσόδων από φοροδιαφυγή.

Το ίδιο διάστημα η Αρχή, της οποίας προΐσταται η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη, έστειλε στις εισαγγελικές Αρχές 97 φορολογικές υποθέσεις που σχετίζονται κυρίως με μεγάλη φοροδιαφυγή. Αλλά δεν αρκέστηκε μόνον σε αυτό. Η Αρχή απέστειλε 225 αιτήματα στο εξωτερικό προκειμένου να ενημερωθεί για την ύπαρξη καταθέσεων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων, που αποτελούν πιθανόν προϊόν φοροδιαφυγής και ξεπλύματος χρήματος.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος «κυνηγά» υποθέσεις διακεκριμένης φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, εγκλήματα που σχετίζονται με κακουργηματική απιστία και ξέπλυμα χρήματος εντός του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αλλά και με υπεξαιρέσεις και υποθέσεις που αφορούν σε ζημία του Δημοσίου.

Λόγω του μεγάλου όγκου των υποθέσεων η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος δίνει προτεραιότητα στις μεγάλες υποθέσεις με βεβαιωμένη φοροδιαφυγή από ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος άνω των 500.000 ευρώ. Στη βάση όσων προβλέπει ο νόμος, η Αρχή για το Ξέπλυμα δεσμεύει τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Συνήθως οι αποφάσεις δεσμεύσεων αφορούν σε ακίνητα και ειδικά σε μεγάλες κατοικίες ή επαγγελματικές εγκαταστάσεις. Τα ακίνητα παραμένουν δεσμευμένα έως ότου οι οφειλέτες καταβάλουν ή ρυθμίσουν τα χρέη τους ή έως ότου με τελεσίδικη δικαστική απόφαση αυτά περιέλθουν στο Δημόσιο.


Πηγή: insider.gr