Στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής σειρά υπόπτων για την επίθεση στον ΣΚΑΪ (pic)

Gazzetta team
Στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής σειρά υπόπτων για την επίθεση στον ΣΚΑΪ (pic)
Στη δράση της νεο-τρομοκρατίας τα τελευταία χρόνια στρέφονται, μεταξύ άλλων, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής όσον αφορά στη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ.

Τον ενδεχόμενο ρόλο δύο εκ των φερόμενων μελών της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» ερευνά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, δύο από τους βασικούς υπόπτους που εξετάζονται για τη συμμετοχή τους στο χτύπημα του σταθμού είναι ο «Ξανθός» και «Σγουρομάλλης», πλαστές ταυτότητες των οποίων είχαν βρεθεί το 2017 στο διαμέρισμα-γιάφκα της Πόλας Ρούπα, στην Ηλιούπολη της Αθήνας. Στις ταυτότητες αναγράφονταν τα ψεύτικα ονοματεπώνυμα «Τριαντόπουλος Ευστάθιος» και «Παπαδόπουλος Ιωάννης».

Οι άλλοι δύο παλιοί «γνώριμοι» της Αστυνομίας πιστεύεται πως ήταν γνωστοί ατόμου που συνελήφθη για την μεταφορά σχάρας οχήματος που είχε χρησιμοποιήσει το 2014 η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας στην επίθεση με στόχο την Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως είχε αναφέρει και νωρίτερα το Reader.gr, τα δεδομένα έδειχαν από την πρώτη στιγμή την «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» καθώς είναι η μόνη ενεργή τρομοκρατική οργάνωση που έχει στο δυναμικό της τόσο έμπειρο κατασκευαστή βομβών, τόσο ισχυρή εκρηκτική ύλη όπως αυτή που χρησιμοποιήθηκε, αλλά και άτομα έμπειρα και αποφασισμένα για τέτοια χτυπήματα.

Πηγή: reader.gr