Κούγιας για υπόθεση Τοπαλούδη: «Προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα»

Gazzetta team
Κούγιας για υπόθεση Τοπαλούδη: «Προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα»
Ο Αλέξης Κούγιας με ανακοίνωσή του θέλησε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα έπειτα από διαρροή εγγράφου που αφορά στοιχεία DNA που εντοπίστηκαν στο σπίτι που κακοποιήθηκε η άτυχη φοιτήτρια.

Ενοχλημένος από τη διαρροή εγγράφου που αφορά τα στοιχεία DNA που εντοπίστηκαν στο σπίτι όπου κακοποιήθηκε η 21χρονη φοιτήτρια στη Ρόδο, δηλώνει ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας.

Σε ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου, ο κ. Κούγιας κάνει λόγω για επιλεκτική διαρροή του εγγράφου για DNA «τα οποία αφορούσαν ένα σίδερο που ουδεμία σχέση είχε με την ανθρωποκτονία εις βάρος του αειμνήστου θύματος».

«Το δικηγορικό μας γραφείο κράτησε εξαρχής μια ιδιαίτερα ευπρεπή στάση έναντι των κατηγορουμένων και φαίνεται ότι κάποιοι παρεξήγησαν την ευπρέπεια και προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα», αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του δικηγόρου της οικογένειας Τοπαλούδη:

«Το δικηγορικό μας γραφείο έχει αναλάβει, όπως είναι γνωστό, την υπεράσπιση του βήματος της πολιτικής αγωγής της οικογένειας Τοπαλούδη, στην υπόθεση της φοιτήτριας στη Ρόδο που, αφού βιάστηκε κατ' επανάληψη και με διαφορετικούς τρόπους, ακολούθως δολοφονήθηκε άγρια από δύο κατηγορουμένους, οι οποίοι είναι ήδη προσωρινά κρατούμενοι στις Φυλακές Γρεβενών.

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε έκπληκτοι την επιλεκτική διαρροή διαφόρων εγγράφων της δικογραφίας με στοιχεία, τα οποία "κάποιοι" προσπαθούν να εμφανίσουν ως δήθεν στοιχεία υπέρ των απόψεων του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων και συγκεκριμένα του Έλληνα μονίμου κατοίκου Ρόδου, του οποίου οι γονείς είναι και σημαντικοί παράγοντες της κοινωνίας του επιχειρείν στο νησί.

Το δικηγορικό μας γραφείο κράτησε εξαρχής μια ιδιαίτερα ευπρεπή στάση έναντι των κατηγορουμένων και φαίνεται ότι κάποιοι παρεξήγησαν την ευπρέπεια και προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα.

Τις τελευταίες 2 ημέρες παρακολουθήσαμε την επιλεκτική διαρροή εγγράφου με στοιχεία DNA, τα οποία αφορούσαν ένα σίδερο που ουδεμία σχέση είχε με την ανθρωποκτονία εις βάρος του αειμνήστου θύματος.

Ήδη χθες η κυρία Ανακριτής Ρόδου, έχοντας αγανακτήσει γιατί αυτά τα στοιχεία DNA υπήρχαν μόνο στις διωκτικές αρχές και στους συνηγόρους υπερασπίσεως των κατηγορουμένων, ενώ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΕ, αποφάσισε πλέον να λαμβάνουν αντίγραφα της δικογραφίας οι διάδικοι - κατηγορούμενοι μία φορά το μήνα, ώστε να σταματήσει αυτή η επιλεκτική διαρροή.

Τη Δευτέρα το δικηγορικό μας γραφείο θα τοποθετηθεί εκτενώς για τις μελλοντικές μας ενέργειες, ώστε λόγω και του γεγονότος ότι η οικογένεια του θύματος κατοικεί στο Διδυμότειχο και ουδεμία σχέση έχει με την εν γένει κοινωνία της Ρόδου (λιμενική αρχή, τοπική αυτοδιοίκηση, πολιτευτές, σημαντικούς παράγοντες κλπ) και εμείς οι συνήγοροί της δικηγορούμε στην Αθήνα, να μην υπάρξει καμία δυνατότητα να μην εκδοθεί δίκαιη απόφαση, ανεξαρτήτως των δυνατοτήτων κάποιων στην υπόθεση αυτή, και με δεδομένο ότι για τις δικαζόμενες πράξεις θα αποφασίσουν και 4 ένορκοι, μέλη της κοινωνίας είτε της Ρόδου είτε της Κω».

Μητέρα 21χρονου: Παρακολουθεί προγράμματα υποκατάστασης από να ναρκωτικά

Η μητέρα του 21χρονου κατέθεσε στις Αρχές και σύμφωνα με το dimokratiki.gr, ανέφερε πως ο γιος της παρακολουθεί ένα από τα προγράμματα υποκατάστασης από τα ναρκωτικά που λειτουργούν στο νησί της Ρόδου και μάλιστα ότι τυγχάνει ψυχολογικής υποστήριξης.

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο νεαρός υπήρξε εξαρτημένος και φέρεται λόγω αυτών των προβλημάτων να μην ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία.

Η μητέρα του 21χρονου αναφέρθηκε στην οικογενειακή τους κατάσταση και ξεκαθάρισε ότι την 28η Νοεμβρίου 2018 η ίδια απουσίαζε από τη Ρόδο καθώς είχε υποβληθεί σε επέμβαση στην Αθήνα. Αναφέρθηκε ακόμη στον χαρακτήρα και στα προβλήματα του γιου της, ενώ επεσήμανε ότι ο σύζυγός της, που ομοίως έχει κληθεί για κατάθεση, απουσιάζει στα Γρεβενά.

Υπενθυμίζεται πως βρέθηκαν αποτυπώματα του 19χρονου στη σιδερώστρα που βρισκόταν το σίδερο με το οποίο χτυπήθηκε η 21χρονη φοιτήτρια στη Ρόδο. Πιθανολογείται και αναμένεται να ξεκαθαρίσει με την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων το ποιος κράτησε το σίδερο, αλλά και με τη λήψη συμπληρωματικών απολογιών.

Πηγή: reader.gr