Νέα εξέλιξη με τα αποτυπώματα του 19χρονου στο τόπο του εγκλήματος στην Ρόδο

Gazzetta team
Νέα εξέλιξη με τα αποτυπώματα του 19χρονου στο τόπο του εγκλήματος στην Ρόδο
Αποτυπώματα του 19χρονου στη σιδερώστρα που βρισκόταν το σίδερο με το οποίο χτυπήθηκε η 21χρονη φοιτήτρια στη Ρόδο, βρέθηκαν από τις εργαστηριακές εξετάσεις.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, οι εργαστηριακές εξετάσεις «έδειξαν» τα αποτυπώματα της αριστερής παλάμης του 19χρονου στη βάση της σιδερώστρας, στην οποία βρισκόταν το σίδερο που χρησιμοποιήθηκε για να χτυπηθεί η 21χρονη.

Πιθανολογείται και αναμένεται να ξεκαθαρίσει με την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων το ποιος κράτησε το σίδερο, αλλά και με τη λήψη συμπληρωματικών απολογιών.

Ανακουφισμένη δηλώνει η μητέρα του 21χρονου

Ανακουφισμένη δηλώνει μετά τα εργαστηριακά αποτελέσματα στο ηλεκτρικό σίδερο, η μητέρα του 21χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο.

Η γυναίκα λέει ότι είναι σοκαρισμένη από όλα όσα έγιναν αλλά και ανακουφισμένη, από τη στιγμή που έμαθε ότι το DNA στο φονικό σίδερο, δεν είναι του γιου της.

«Ακόμη είμαι σοκαρισμένη. Εξ αρχής ο γιος μου ισχυριζόταν ότι δεν είχε σχέση με τα χτυπήματα στην άτυχη κοπέλα και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ο δικηγόρος μας υπέβαλε αίτημα εξέτασης αποτυπωμάτων και DNA για το φονικό σίδερο» είπε η μητέρα του 21χρονου.

«Εμείς ξέραμε την αλήθεια κατά βάθος, ξέρουμε τι είναι το παιδί μας. Η ανάκριση συνεχίζεται, περιμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών, να αξιολογηθούν τα ευρήματα και να δείξουν ποιος έκανε τι και το βάρος της ευθύνης του καθενός», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, η 21χρονη έμεινε για αρκετή ώρα μέσα στη θάλασσα πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.

Στις φυλακές Γρεβενών οι δύο νεαροί

Την ίδια ώρα, στις φυλακές Γρεβενών βρίσκονται και οι δύο νεαροί.

Αρχικά στο Φελλί μεταφέρθηκε από τον Αυλώνα (λόγω του περιστατικού ξυλοδαρμού του από συγκρατούμενους) ο 19χρονος Αλβανός και λίγο αργότερα έφτασε στις φυλακές και ο 21χρονος Έλληνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος μεταφέρθηκε, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφάλειας, στο νοσοκομείο των Γρεβενών για να κάνει σειρά ιατρικών εξετάσεων, ώστε προληπτικά να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του, την ημέρα εισαγωγής του στο σωφρονιστικό κατάστημα των Γρεβενών.

Ο 19χρονος θα βρίσκεται για αρκετές εβδομάδες, τουλάχιστον, σε διαφορετικούς χώρους με τον 21χρονο Έλληνα, ενώ και οι δυο θα παραμείνουν αρχικά και σε απομόνωση από τους υπόλοιπους κρατούμενους των φυλακών στο Φελλί.

Η διεύθυνση των φυλακών έχει λάβει αυστηρότατα μέτρα για την ασφάλειά τους αυτό το πρώτο χρονικό διάστημα της κράτησης και των δυο στο Φελλί, ειδικά μετά τα όσα συνέβησαν στον Αυλώνα και την έκταση που έχει λάβει το όλο θέμα.

Τι κατέθεσαν στην κατ' αντιπαράσταση εξέταση

21χρονος: Φθάσαμε στους Πεύκους στις 22.00. Μόλις μπήκαμε σπίτι, βάλαμε εγώ και η Ελένη ένα ποτήρι βότκα. Ο φίλος μου δεν ήπιε τίποτα. Πήγαμε στο δωμάτιο μου, ανεβήκαμε στο κρεβάτι. (απόσπασμα παραλείπεται). Όταν τελειώσαμε έφυγα από το δωμάτιο και πήγα να βάλω δύο ποτήρια βότκα. Μου είπε κάτι η Ελένη μπροστά στο φίλο μου και τότε εκείνος άρχισε και την κοπανούσε με μπουνιές. Εγώ δεν επενέβην γιατί πανικοβλήθηκα, φοβήθηκα ότι θα χτυπήσει και εμένα. Την χτύπησε στο σαγόνι και η Ελένη λιποθύμησε. Μετά την έπιασε κεφαλοκλείδωμα, όσο ήταν αναίσθητη και τη χτυπούσε στο κεφάλι με τρόπο που θα μπορούσε να τη σκοτώσει. Εγώ είχα σοκαριστεί και δεν αντιδρούσα. Όταν έπιασε το σίδερο έφυγα, πήγα στο άλλο δωμάτιο και τραβούσα τα μαλλιά μου. Δεν τον είδα να τη χτυπάει με το σίδερο. Άκουγα την Ελένη να φωνάζει βοήθεια. Δεν κάλεσα καθόλου βοήθεια, παρότι πήγα στο άλλο δωμάτιο, ήταν η κακιά στιγμή. Έβαλε ο διάβολος το χέρι του. Καθόμουν στο σαλόνι και έτρεμα και μετά είδα τον φίλο μου που πήγε στην κουζίνα να πάρει ένα μαχαίρι με πλαστική λαβή, του βουτύρου. Θα την πληρώνουμε χρυσή, μου είπε. Εγώ δεν τον σταμάτησα γιατί είχα σοκαριστεί. Μπήκα στο δωμάτιο και είδα να την τρυπά στο λαιμό. Εκεί του είπα σταμάτα, θα την σκοτώσεις. Μάλιστα με ρώτησε αν μπορούμε να βρούμε άλλο μαχαίρι. Είχε αίματα παντού στους τοίχους αριστερά και δεξιά, στην οροφή και στο κρεβάτι.

19χρονος: Φθάσαμε στο σπίτι στις 00.10. Καθήσαμε στο σαλόνι και ήπιαμε από το μπουκάλι βότκα και οι τρεις. Στη συνέχεια αρχίσαμε να φιλιόμαστε εγώ και η Ελένη. Ο φίλος μου δεν μετείχε καθόλου όμως μας κοιτούσε την ώρα που φιλιόμασταν και κατευθυνθήκαμε στο δωμάτιο. Μετά την ανέβασα πάνω στο κρεβάτι και την ώρα που ετοιμαζόμασταν να συνευρεθούμε, μπήκε στο δωμάτιο ο φίλος μου, γυμνός από τη μέση και κάτω και της είπε «σε έφερα μέχρι εδώ και δεν (απόσπασμα παραλείπεται)». Εγώ δεν ασχολήθηκα, δεν ανακατεύτηκα. Μετά ο φίλος μου ανέβηκε στο κρεβάτι και της έδωσε μπουνιές. Εγώ σοκαρίστηκα εκείνη τη στιγμή. Τρόμαξα πολύ. Η Ελένη ζαλίστηκε από τις μπουνιές και φώναξε βοήθεια. Εγώ δεν αντέδρασα, δεν έδωσα σημασία και τότε ο φίλος μου της είπε «τώρα θα δεις». Πήγε και πήρε από την κουζίνα ένα μαχαίρι και της το έβαλε στο λαιμό. Την απείλησε. Την κάρφωσε και μετά πέταξε το μαχαίρι με δύναμη κάτω. Η Ελένη φώναξε βοήθεια. Μετά εκείνος την έπιασε από το λαιμό και την χτυπούσε στον τοίχο. Εκείνη τη στιγμή του είπα σταμάτα. Πήρε το ηλεκτρικό σίδερο, εγώ τον έσπρωξα, με πέτυχε ξυστά και μετά κοπάνησε δύο φορές την Ελένη στο κεφάλι. Εκεί η κοπέλα έμεινε. Ο φίλος μου είχε πιει νιτρικό στο γυμναστήριο και τον είχε πιάσει μανία. Η κοπέλα αιμορραγούσε από τη μύτη και από τον κρόταφό της. Εγώ είχα σοκαριστεί.