+slo-gun

Γιατροί Ευαγγελισμού: «Δεν βιάστηκε ο 19χρονος κρατούμενος»

Γιατροί Ευαγγελισμού: «Δεν βιάστηκε ο 19χρονος κρατούμενος»

Γιατροί Ευαγγελισμού: «Δεν βιάστηκε ο 19χρονος κρατούμενος»

Να γίνει διερεύνηση για τυχόν αδικήματα που διώκονται αυτεπάγγελτα, ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, μετά τον ξυλοδαρμό του 19χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο, από συγκρατούμενούς του.

Το περιστατικό ξυλοδαρμού συνέβη στις φυλακές Αυλώνα όπου έχει μεταφερθεί ο 19χρονος, ωστόσο ασαφές παραμένει αν τελικά ο νεαρός βιάστηκε.

Βίντεο ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό του 19χρονου δολοφόνου της φοιτήτριας στην Ρόδο μέσα στις φυλακές (vid)

Συγκλονίζει ο πατέρας της φοιτήτριας για τον βιασμό του 19χρονου: «Καταδικάζω το θλιβερό περιστατικό»

Το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», στο οποίο μεταφέρθηκε ο 19χρονος, με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι δεν στοιχειοθετείται βιασμός.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου αναφέρει ότι «σε συνέχεια των όσων λέγονται και γράφονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στο διαδίκτυο αναφορικά με τον «βιασμό» του 19χρονου κρατούμενου Α.Λ. που προσήλθε το απόγευμα της 10ης Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια Γενικής Εφημερίας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ευαγγελισμού, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τα καταγραφέντα τόσο στο Βιβλίο Συμβάντων, όσο και στην από 12.12.2018 έγγραφη ιατρική γνωμάτευση του εφημερεύοντος Διευθυντή του Γ΄Χειρουργικού Τμήματος, για τον ως άνω αναφερόμενο δεν στοιχειοθετείται «βιασμός».

Ανακοίνωση κρατουμένων: Δεν βιάστηκε

«Οι φήμες για βιασμό του είναι παντελώς ψευδείς», υποστηρίζουν με ανακοίνωση τους οι κρατούμενοι των φυλακών Αυλώνα, που χτύπησαν άγρια τον 19χρονο Αλβανό που προφυλακίστηκε για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο.

Στο ίδιο κείμενο, οι νεαροί έγκλειστοι του Αυλώνα αναφέρουν ακόμα ότι «δε θεωρούμε τους εαυτούς μας ως υποκατάστατο της δικαιοσύνης», υποστηρίζουν όμως ότι «δεν θα μας ξεριζώσει κανείς το δικαίωμα να αφουγκραζόμαστε την κοινωνία από την οποία προερχόμαστε και να αποδίδουμε ένα μικρό κομμάτι κοινωνικής δικαιοσύνης στο χώρο που ζούμε».

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Επειδή πολύς λόγος έγινε για τον ξυλοδαρμό του ενός από τους δύο βιαστές της Ελένης από τη Ρόδο στη φυλακή οπού κρατούμαστε, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Καταρχάς, στο βίντεο πού παρακολούθησε το πανελλήνιο ειπώθηκαν πολλά περισσότερα από όσα έγιναν. Εμείς είμαστε φυλακισμένοι, όχι κτήνη. Ο τύπος εκτός από μερικές σφαλιάρες και κλωτσιές δεν έπαθε τίποτα. Τουλάχιστον πολύ λιγότερα από ο, τι αξίζει σε έναν βιαστή.

Τα όσα έγιναν, και στα οποία δε θα μπούμε τώρα σε λεπτομέρειες για προφανείς λόγους, δεν είχαν καμία σχέση με την σωφρονιστικη υπηρεσία, οποιαδήποτε κάλυψη ή ανοχή της. Απεναντίας, ο βιαστής τοποθετήθηκε εξαρχής σε απομονωμένο χώρο.

Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του βιντεο, παρέλασαν από τις φυλακές Αυλώνα δεκάδες αξιωματούχοι του υπουργείου και ο βιαστής διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Σε αντίθεση βέβαια με συγκρατούμενο μας που βρισκόταν επί μία ημέρα πολύ βαρύτερα χτυπημένος, από μία συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων, σε χώρο της φυλακής και πήγε τελικά μετά από παραινέσεις μας.

Η υποκρισία του υπουργείου Δικαιοσύνης χτύπησε κόκκινο με τη σημερινή παρέλαση από τη φυλακή Αυλώνα, την ίδια ώρα που ανήλικοι κρατούμενοι περνούν το χειμώνα χωρίς θέρμανση και με νερά να στάζουν στους διαδρόμους. Η πολυδιαφημισμένη ευαισθησία για τις ανήλικες ψυχές εξαντλήθηκε στην προστασία ενός βιαστή.

Δε θεωρούμε τους εαυτούς μας ως υποκατάστατο της δικαιοσύνης. Ακόμα και αυτή τη δικαιοσύνη που μας έχει στοιβάξει εδώ, μας έχει συντρίψει κάθε όνειρο για το μέλλον, δε θα την υποκαταστήσουμε. Δε θα μας ξεριζώσει όμως κανείς το δικαίωμα να αφουγκραζόμαστε την κοινωνία από την οποία προερχόμαστε και να αποδίδουμε ένα μικρό κομμάτι κοινωνικής δικαιοσύνης στο χώρο που ζούμε.

Κρατούμενοι των φυλακών Αυλώνα

Υγ. Οι φήμες για βιασμό του είναι παντελώς ψευδείς».