«Η Ελένη ζήτησε να φύγει» κατέθεσαν οι δράστες του εγκλήματος στην Ρόδο

Gazzetta team
«Η Ελένη ζήτησε να φύγει» κατέθεσαν οι δράστες του εγκλήματος στην Ρόδο
Τις ευθύνες ο ένας στον άλλο επέρριπταν κατά τη διάρκεια της κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης, οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος ανακάλεσε πλήρως την αρχική του κατάθεση ενώ και οι δυο τους δεν διαφοροποιήθηκαν από τα όσα υποστήριξαν ενώπιον της ανακρίτριας. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης δεν έλειψε η ένταση μεταξύ των κατηγορουμένων με τον ένα να αποκαλεί τον άλλο ψεύτη.

Παράλληλα οι δύο νεαροί υποστήριξαν στις καταθέσεις τους πως η 21χρονη τους ζητούσε να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο και τους απείλησε ότι θα τους καταδώσει στην αστυνομία. Ο 19χρονος και ο 21χρονος κατέθεσαν πως φοβήθηκαν και αποφάσισαν να πετάξουν την φοιτήτρια στα βράχια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 21χρονη τους ζήτησε να φύγει λέγοντάς τους ότι εάν το μάθει ο πατέρας της, θα ψάξει να τους βρει. «Θα σας βρει ο πατέρας μου αφήστε με να φύγω» ήταν τα λόγια της.

Κρατούμενοι οι φερόμενοι ως δράστες

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά την απολογία τους και την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή τους, οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 21χρονης Ελένης στη Ρόδο.

Οι δύο νεαροί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό από κοινού.

«Είπα στον πιλότο να ανέβει πιο ψηλά για να ζωντανέψει η Ελένη»

«Κανένας γονιός να μην ξαναπάρει σε κασόνι το παιδί του, να το μεταφέρει στο αεροπλάνο, κάτω από τα πόδια του να είναι το κασόνι και να λέει στον κυβερνήτη από μέσα του ‘’ανέβα λίγο πιο ψηλά να συναντήσει το σωματάκι του την ψυχούλα του μπας και ξαναζωντανέψει και έρθει ξανά κοντά μας"» δήλωσε ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας στον ΑΝΤ1.

«Δεν έχω ενημέρωση από τις αρχές, ό,τι συζητήσεις κάνουμε, κάνουμε με τους δικηγόρους… Εγώ ό,τι έχω να εκφράσω θα εκφράσω, τον συναισθηματικό κόσμο, και τον πόνο, και ό,τι βιώνει ένας πατέρας που χάνει τόσο άδικα και αποτρόπαια το παιδί του» τόνισε ο κ. Τοπαλούδης.

«Λαμβάνουμε τόσο πολλά μηνύματα συμπαράστασης από ολόκληρη την Ελλάδα, που μας κάνουν να προσπαθήσουμε να αντέξουμε τον Γολγοθά μέχρι την τελική δικαίωση της ψυχούλας της κόρης μας» σημείωσε.

Λιμενικό: Οι δύτες έδεσαν τα πόδια της φοιτήτριας

Νέα στοιχεία για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 21χρονης έδωσε το Λιμενικό Σώμα. Όπως διευκρινίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, οι δύτες έδεσαν τα πόδια της φοιτήτριας για να τη βγάλουν από το νερό και όχι οι φερόμενοι ως δράστες.

Ο Αρχηγός του Λιμενικού υπογράμμισε επίσης ότι οι δράστες συνελήφθησαν αφού είχαν ομολογήσει τις πράξεις τους.

«Μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν στην προανάκριση κατέστη δυνατή η εξιχνίαση της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας. Μετά από ανάλυση δεδομένων που συγκεντρώθηκαν κατά την προανάκριση την 3η Δεκεμβρίου συνελήφθησαν ως ύποπτοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ημεδαπός 21 ετών ελληνικής υπηκοότητας και ημεδαπός 19 ετών αλβανικής υπηκοότητας», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Οι δράστες φέρονται να την χτύπησαν αρχικά στο πρόσωπο με γροθιές κι ο 21χρονος με σίδερο στο κεφάλι, ενώ η άτυχη φοιτήτρια υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που θα ήταν δυνητικά θανάσιμες, αν δεν επερχόταν ο πνιγμός. Έπειτα από εξονυχιστική έρευνα στη θάλασσα, βρέθηκε ηλεκτρική συσκευή σιδερώματος χρώματος λευκού - μωβ, που φέρεται να είναι το σίδερο με το οποίο χτυπήθηκε στο κεφάλι. Στο εξοχικό βρέθηκε βάση ηλεκτρικού σίδερου, που είναι ίδια με το σίδερο που βρέθηκε στη θάλασσα. Ρούχα κι άλλα αντικείμενα που φέρονται να συνδέονται με την υπόθεση έχουν βρεθεί επίσης στη θάλασσα.