Προφυλακίστηκαν οι δράστες της δολοφονίας της φοιτήτριας στη Ρόδο

Gazzetta team
Προφυλακίστηκαν οι δράστες της δολοφονίας της φοιτήτριας στη Ρόδο
Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά την απολογία τους και την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή τους, οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 21χρονης Ελένης στη Ρόδο.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά την απολογία τους και την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή τους, οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 21χρονης Ελένης στη Ρόδο.

Οι δύο νεαροί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό από κοινού.

Σύμφωνα με τη rodiaki, ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου, αποδοκίμασε εκ νέου τους φερόμενους ως δράστες και φώναζε συνθήματα εναντίον τους. Η ένταση του κόσμου ήταν τέτοια, σύμφωνα με το δημοσίευμα, που οι Αρχές αναγκάστηκαν να φυγαδεύσουν τους δύο κατηγορούμενους.

Στη μία το μεσημέρι είχαν ολοκληρωθεί οι καταθέσεις των νεαρών στην ανακρίτρια Ρόδου και αμέσως μετά, άρχισε η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των δύο κατηγορούμενων, κάτι που έχει ζητήσει ο δικηγόρος της οικογένειας της κοπέλας, Αλέξης Κούγιας.

Στο δικαστικό μέγαρο Ρόδου συγκεντρώθηκε από το πρωί πλήθος κόσμου και προκλήθηκαν μικροεπεισόδια ενώ τα χειρότερα αποφεύχθηκαν εξαιτίας της ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Λιμενικό: Οι δύτες έδεσαν τα πόδια της φοιτήτριας

Νέα στοιχεία για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 21χρονης έδωσε το Λιμενικό Σώμα. Όπως διευκρινίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, οι δύτες έδεσαν τα πόδια της φοιτήτριας για να τη βγάλουν από το νερό και όχι οι φερόμενοι ως δράστες.

Ο Αρχηγός του Λιμενικού υπογράμμισε επίσης ότι οι δράστες συνελήφθησαν αφού είχαν ομολογήσει τις πράξεις τους.

«Μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν στην προανάκριση κατέστη δυνατή η εξιχνίαση της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας. Μετά από ανάλυση δεδομένων που συγκεντρώθηκαν κατά την προανάκριση την 3η Δεκεμβρίου συνελήφθησαν ως ύποπτοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ημεδαπός 21 ετών ελληνικής υπηκοότητας και ημεδαπός 19 ετών αλβανικής υπηκοότητας», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Οι δράστες φέρονται να την χτύπησαν αρχικά στο πρόσωπο με γροθιές κι ο 21χρονος με σίδερο στο κεφάλι, ενώ η άτυχη φοιτήτρια υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που θα ήταν δυνητικά θανάσιμες, αν δεν επερχόταν ο πνιγμός. Έπειτα από εξονυχιστική έρευνα στη θάλασσα, βρέθηκε ηλεκτρική συσκευή σιδερώματος χρώματος λευκού - μωβ, που φέρεται να είναι το σίδερο με το οποίο χτυπήθηκε στο κεφάλι. Στο εξοχικό βρέθηκε βάση ηλεκτρικού σίδερου, που είναι ίδια με το σίδερο που βρέθηκε στη θάλασσα. Ρούχα κι άλλα αντικείμενα που φέρονται να συνδέονται με την υπόθεση έχουν βρεθεί επίσης στη θάλασσα.

Οι καταθέσεις δύο λιμενικών

Δύο λιμενικοί παρουσιάστηκαν αυτοβούλως ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας Ρόδου και κατέθεσαν για την υπόθεση της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας.

Σύμφωνα με την Ροδιακή, ο ένας λιμενικός διατείνεται ότι ο 21χρονος Ροδίτης σε ανύποπτο χρόνο, ενώ είχε προσαχθεί ενώπιον των λιμενικών, αυθόρμητα, του είπε ότι ήταν ο 19χρονος φίλος του εκείνος που χτύπησε την φοιτήτρια και συγκεκριμένα αρχικά καταφέρνοντάς της μια μπουνιά στο πρόσωπο και ακολούθως με το ηλεκτρικό σίδερο κατ’ επανάληψη, επειδή προσέβαλε τον ανδρισμό του, λέγοντάς του ότι εκείνος ήταν καλύτερος.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο λιμενικός ισχυρίστηκε πως ο 21χρονος του είπε πως η 21χρονη εκλιπαρούσε να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο και αποφάσισε μαζί με τον 19χρονο να την πετάξουν στα βράχια.

Ο δεύτερος λιμενικός υποστήριξε στην κατάθεσή του πως ο 19χρονος οδηγήθηκε παρουσία τους στην οικία της οικογένειας του 21χρονου στους Πεύκους και εκεί τους υπέδειξε το σημείο όπου βίασαν το θύμα, ενώ όταν του ζητήθηκε να τους οδηγήσει στην θαλάσσια περιοχή, όπου την πέταξαν από τα βράχια δεν γνώριζε το δρομολόγιο, ενώ θυμήθηκε το σημείο όταν έφτασαν σε απόσταση λίγων μέτρων από αυτό.

Πηγή: reader.gr