Ακροδεξιοί βεβήλωσαν μνημείο για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (pic)

Gazzetta team
Ακροδεξιοί βεβήλωσαν μνημείο για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (pic)
Η βεβήλωση του μνημείου της απελευθέρωσης της πόλης έλαβε χώρα νυχτερινές ώρες, ενώ αρμόδια συνεργεία εργάζονται για την αποκατάστασή του.

Με σπρέι έβαψαν άγνωστοι το μνημείο υπέρ των μαχητών του ΕΛΑΣ κοντά στο Βασιλικό θέατρο, για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής, στις 30 Οκτωβρίου 1944.

ARTICLE TITLE

Την απερίφραστη καταδίκη του για τη βεβήλωση της αναθηματικής πλάκας, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Στόχος της ακροδεξιάς μισαλλοδοξίας έπεσε για μια ακόμη φορά το μνημείο υπέρ των μαχητών του ΕΛΑΣ οι οποίοι στις 3 Οκτωβρίου 1944 απελευθέρωσαν τη Θεσσαλονίκη. Προφανώς κάποιοι ενοχλούνται και με τέτοιες ενέργειες προσπαθούν να σβήσουν την ιστορική μνήμη.

Το μνημείο βεβηλώθηκε από ομάδα ακροδεξιών οι οποίοι το βράδυ του Σαββάτου διαδήλωσαν εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών και που προηγουμένως είχαν επιτεθεί σε νεαρό ο οποίος έκανε σκέιτμπορντ μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει τα νέα περιστατικά βίας και καλεί το δημοκρατικό κόσμο της πόλης σε εγρήγορση η οποία πρέπει να μετατραπεί σε συντονισμένη, ενωτική αντιφασιστική δράση».