Υπόθεση λαθρεμπορίου χρυσού: Το «κόλπο» των αστυνομικών με το λογιστικό γραφείο

Gazzetta team
Υπόθεση λαθρεμπορίου χρυσού: Το «κόλπο» των αστυνομικών με το λογιστικό γραφείο
Προθεσμία για να απολογηθεί την Κυριακή, ζήτησε και πήρε, ο 51χρονος ενεχυροδανειστής Ριχάρδος - Δημήτρης Μυλωνάς, μετά από αίτημα των δικηγόρων του στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, από τη μελέτη των δικόγραφων, προκύπτουν συνεχώς νέα στοιχεία για τη δράση των δύο εγκληματικών οργανώσεων που δρούσαν παράλληλα. Τα ηγετικά στελέχη χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα κατά την διάρκεια των τηλεφωνικών τους επικοινωνιών, προκειμένου να μην γίνονται -ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν- αντιληπτά από τις Αρχές.

Ο γνωστός ενεχυροδανειστής με τις άπειρες τηλεοπτικές εμφανίσεις ήταν ο «χοντρός», ο 60χρονος Α.Θ. γνωστός κοσμηματοπώλης και φερόμενος ως αρχηγός του δεύτερου κυκλώματος ήταν ο «Βλάχος», ενώ «Μουράτ» έλεγαν τον Τούρκο υπήκοο Α.Ι. που συνελήφθη σε πολυτελές ρετιρέ στην Ακρόπολη. «Παππούς» ήταν ο Θ.Α., ενώ «Ψηλός» ήταν ο Ε.Σ. ο οποίος είχε προσαχθεί και ως ύποπτος για την «Καμόρα των Ρομά» αλλά δεν μίλησε ποτέ.

Μάλιστα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν σταματήσει για έλεγχο -κοντά στα ΚΤΕΛ Κηφισού- τον 30χρονο «Ψηλό» και βρήκαν πάνω του χρυσό, τον οποίο μετέφερε νομιμοφανώς.

Πώς εντοπίστηκε το στρατηγείο του κυκλώματος

Τα κοσμήματα συγκεντρώνονταν σε διαμέρισμα 1ου ορόφου που είχε νοικιαστεί ειδικά γι’ αυτόν το σκοπό στην οδό Αριστείδου και εν συνεχεία μεταφέρονταν για τήξη στο χυτήριο της οργάνωσης στην οδό Στουρνάρη 29, απέναντι από την πλαϊνή είσοδο του Πολυτεχνείου.

Το διαμέρισμα επί της οδού Αριστείδου είχε και τον ρόλο «αρχηγείου» της εγκληματικής οργάνωσης που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. εμπλέκεται ο Ριχάρδος, ενώ οι αστυνομικοί του Τ.Α. Αμαρουσίου έστησαν ένα πανέξυπνο κόλπο για να παρακολουθούν καθημερινά τις κινήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ενοικίασαν άλλο διαμέρισμα ακριβώς απέναντι το οποίο εμφάνιζαν ως φοροτεχνικό - λογιστικό γραφείο και το εξόπλισαν με κάμερες τελευταίας τεχνολογίας, καταγράφοντας τις κινήσεις των μελών του κυκλώματος.

Όλο αυτό το υλικό περιλαμβάνεται στη δικογραφία - μαμούθ που συντάχθηκε για την οργάνωση.

Πηγή: reader.gr