Αποφυλακίστηκε η 53χρονη καθαρίστρια με το πλαστό απολυτήριο (vid)

Gazzetta team
Αποφυλακίστηκε η 53χρονη καθαρίστρια με το πλαστό απολυτήριο (vid)
Αναστέλλεται η απόφαση προφυλάκισης της 53χρονης καθαρίστριας, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το πρωί της Τετάρτης το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Σε χειροκροτήματα ξέσπασε το ακροατήριο στο άκουσμα της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας που έκρινε σήμερα την αίτηση αναστολής της ποινής της πρώην καθαρίστριας του Δήμου Βόλου. Η αίτηση έγινε δεκτή από το Δικαστήριο μέχρι την απόφαση του Αρείου Πάγου, γεγονός που σημαίνει ότι η αποφυλάκιση της 53χρονης θα γίνει άμεσα.

Η Πρόεδρος της έδρας τόνισε πως ο Νόμος δίνει τη δυνατότητα αναστολής της ποινής και πως αρμόδιο Δικαστήριο για να λύσει την υπόθεση της 53χρονης είναι ο Αρειος Πάγος. Παρόντες σήμερα στο Εφετείο για να στηρίξουν την πρώην καθαρίστρια ήταν η κόρη, η πεθερά της, η πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και συναδέλφισσές της.

Υπενθυμίζεται ότι, η 53χρονη, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 15ετή ποινή φυλάκισης επειδή παραποίησε το απολυτήριο Δημοτικού για μία τάξη προκειμένου να βρει δουλειά και είναι προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών.

Η υπόθεση δημιούργησε σάλο σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ προκάλεσε και την διπλή παρέμβαση του Αρείου Πάγου, τόσο ως προς τον έλεγχο της απόφασης όσο και ως προς την επίσπευση της συζήτησης της αναστολής εκτέλεσης της ποινής στο δικαστήριο.

Πηγή: taxydromos.gr