Έτσι γινόταν το λαθρεμπόριο χρυσού από τον τηλεστάρ ενεχυροδανειστή

Gazzetta team
Έτσι γινόταν το λαθρεμπόριο χρυσού από τον τηλεστάρ ενεχυροδανειστή
Περισσότεροι από 150 πάνοπλοι αστυνομικοί της Ασφάλειας, της Αντιτρομοκρατικής και των ΟΠΚΕ, συμμετείχαν στις επιχειρήσεις και τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των 59 μελών των δύο μεγάλων κυκλωμάτων λαθρεμπορίας χρυσού.

Η επιχείρηση διήρκησε κάτι περισσότερο από τρεις ώρες, καθώς ξεκίνησε στις 06:00 τα ξημερώματα της Τρίτης και λίγο μετά τις 09:00 το πρωί ολοκληρώθηκε. Μοιραία τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στον 51χρονο Δημήτρη-Ριχάρδο Μυλωνά, με τους αστυνομικούς να του περνούν χειροπέδες στη βίλα του στη Σαρωνίδα. Πρόκειται για άτομο που στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης ξεπετάχτηκε ως ιδιοκτήτης καταστημάτων ενεχυρίασης, ανοίγοντας μαγαζιά σε περισσότερες από 30 πόλεις της Ελλάδας. Μότο του το «αγοράζουμε σε τιμή κοσμήματος κι όχι απλώς χρυσού», το οποίο χρησιμοποιούσε σε κάθε τηλεοπτική του εμφάνιση ακόμη και σε μεγάλα κανάλια.

Μαζί του έχει συλληφθεί -σε διαμέρισμα που διέμενε στην περιοχή της Ακρόπολης- ένας υπήκοος Τουρκίας με καταγωγή από τη Συρία, ο οποίος φέρεται να είχε ρόλο υπαρχηγού στην εγκληματική οργάνωση. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη του κυκλώματος συνέλλεγαν χρυσό από ενέχυρα, από κλοπές και ληστείες, προκειμένου να τον λιώσουν και να τον μετατρέψουν σε πλάκες χρυσού. Στη συνέχεια, άλλα μέλη αναλάμβαναν να μεταφέρουν τις πλάκες εκτός Ελλάδος και συγκεκριμένα σε Τουρκία, Γερμανία και Ιταλία, προκειμένου να πωληθούν στη «μαύρη» αγορά. Εκτός από τον 51χρονο, φέρονται να εμπλέκονται κι άλλοι ενεχυροδανειστές σε Αθήνα, Βόλο και Θεσσαλονίκη.

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν ποινικοί, οι οποίοι αναλάμβαναν να κλέβουν ή να ληστεύουν σπίτια ή αργυροχρυσοχοΐα ανυποψίαστων πωλητών, δίνοντας τα κλοπιμαία στα μέλη των δύο κυκλωμάτων. Έχουν βρεθεί ακόμα σπίτια - καβάτζες, που κρύβουν μεγάλες ποσότητες χρυσού, ασημιού, όπλα και χρηματικά ποσά. Να σημειώσουμε, τέλος, ότι για περισσότερους από 4 μήνες οι αστυνομικοί ερευνούσαν την υπόθεση και πραγματοποιούσαν τηλεφωνικές υποκλοπές και φυσικές παρακολουθήσεις.

Πηγή: reader.gr