Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. θα κάνει ΕΔΕ για τον... εαυτό του: Ατζέντα γράφει την πΓΔΜ «Μακεδονία» (pic & vid)

Gazzetta team
Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. θα κάνει ΕΔΕ για τον... εαυτό του: Ατζέντα γράφει την πΓΔΜ «Μακεδονία» (pic & vid)
Οι χάρτες στις ατζέντες που κυκλοφόρησε η ελληνική αστυνομία χαρακτηρίζουν την πΓΔΜ ως «Μακεδονία» και το ψευδοκράτος ως «Βόρεια Κύπρο» και οι αντιδράσεις ήρθαν αμέσως.

«Σάλο» έχουν προκαλέσει οι νέες ατζέντες της ελληνικής αστυνομίας. Στους χάρτες που περιέχουν αναφέρεται η πΓΔΜ ως «Μακεδονία» και το ψευδοκράτος ως «Βόρεια Κύπρο».

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ χαρακτήρισε περίεργο το γεγονός ότι το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διεξάγει έρευνα για το ημερολόγιο υπηρεσιακής έκδοσης του ίδιου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Γρηγόρης Γερακαράκος μίλησε στο «Καλημέρα Ελλάδα» και τόνισε ότι πλέον το λόγο έχουν οι εισαγγελικές Αρχές.

Μάλιστα, διερωτήθηκε αν «η ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει την έκδοση των ημερολογίων θα υποστεί δίωξη για τη δυσφήμιση του Σώματος».

Όσο αφορά στο περιστατικό του Πρωτοδικείου και τη σχετική Ένορκη Διοικητική Εξέταση, είπε πως οι αστυνομικοί την είχαν ζητήσει από την πρώτη στιγμή και διερωτήθηκε «πώς γίνεται όμως, όταν κάνεις μία έρευνα, να μη γίνεται σε όλο του φάσμα».

«Το Αρχηγείο κατάλαβε ότι πρέπει να γίνει έρευνα στους συνδικαλιστές, στους αιρετούς που βγαίνουν;», συμπλήρωσε και τόνισε: «Δεν έχουμε κανένα φόβο να καταθέσουμε το οτιδήποτε. Από εκεί και πέρα, αυτό με τις έρευνες προκαλεί φόβο».