Αποζημίωση 35.680 ευρώ στον Τάσο Θεοφίλου για τους 59 μήνες άδικης προφυλάκισης

Gazzetta team
Αποζημίωση 35.680 ευρώ στον Τάσο Θεοφίλου για τους 59 μήνες άδικης προφυλάκισης
Δεκτή έκανε την προσφυγή του Τάσου Θεοφίλου το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για αποζημίωση για την άδικη επί πέντε χρόνια φυλάκισή του.

Η αίτηση κατατέθηκε από τον 35χρονο, αμέσως μόλις η απαλλακτική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου κατέστη αμετάκλητη και διεκδικούσε την ανώτερη δυνατή αποζημίωση, δηλαδή 29 ευρώ για κάθε ημέρα κράτησης που θα σήμαινε κάτι περισσότερο από 50.000 ευρώ.

Το δικαστήριο αποφάσισε να ορίσει την αποζημίωση στα 20 ευρώ για κάθε μια από τις 1784 ημέρες που έμεινε άδικα φυλακισμένος, με το τελικό ποσό να φτάνει τις 35.680 ευρώ.

Ο Τάσος Θεοφίλου συνελήφθη και παρέμεινε κρατούμενος από το 2012 ως συνεργός σε ληστεία σε τράπεζα της Πάρου και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 23 χρόνια.

Κρατήθηκε προσωρινά στις φυλακές Κορυδαλλού και μετά από διαδοχικές παρατάσεις της προσωρινής του κράτησης μεταφέρθηκε στις φυλακές Δομοκού και έπειτα και πάλι στις φυλακές Κορυδαλλού, μέχρι και τον Ιούλιο του 2017 όταν και αποφυλακίστηκε με την κατά πλειοψηφία απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Πηγή: reader.gr