Στον εισαγγελέα ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα: «Διώξτε τους αστυνομικούς, θα σπάσουμε το νοσοκομείο» (vid)

Gazzetta team
Στον εισαγγελέα ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα: «Διώξτε τους αστυνομικούς, θα σπάσουμε το νοσοκομείο» (vid)
Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται μέλος του Ρουβίκωνα που τηλεφώνησε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου νοσηλευόταν αλλοδαπός που είχε τραυματιστεί στα επεισόδια του Πολυτεχνείου κι απείλησε.

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προσήχθη το απόγευμα της Δευτέρας ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα».

Αργά το βράδυ της Δευτέρας η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη.

Την Τρίτη αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα αντιμετωπίζοντας την πλημμεληματική κατηγορία της διατάραξης ειρήνης των πολιτών.

Πρόκειται για ένα από τα πιο δραστήρια μέλη της αναρχικής ομάδας, ο οποίος με τις αναρτήσεις του στο Facebook δίνει το στίγμα των ενεργειών του «Ρουβίκωνα».

Ο εντοπισμός και η προσαγωγή του έγινε από κεντρικό σημείο των Αθηνών.

Να θυμίσουμε ότι όλα ξεκίνησαν αργά το απόγευμα της Κυριακής, όταν μαζί με άλλα στελέχη του «Ρουβίκωνα» επισκέφτηκαν τραυματισμένο στα επεισόδια της 17ης Νοέμβρη άτομο, που νοσηλευόταν στον «Ερυθρό Σταύρο».

Εκεί αρχικά εξαπέλυσαν φραστική επίθεση εναντίον αστυνομικού που φρουρούσε αλλοδαπό κρατούμενο, ενώ στη συνέχεια επικοινώνησε ο ίδιος τηλεφωνικά με τον διοικητή του νοσοκομείου και φέρεται να τον απείλησε ότι «θα τα σπάσουμε όλα» αν δεν φύγει από τον χώρο ο αστυνομικός.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας: «Ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε βάρος 39χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το απόγευμα.

Όπως διακριβώθηκε, ο προαναφερόμενος τηλεφώνησε χθες το βράδυ σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενος αλλοδαπός συλληφθείς την 17-11-2018 στα Εξάρχεια, για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών και απαίτησε εκβιαστικά από τους αρμοδίους του νοσοκομείου να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί - φρουροί, απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση με βιαιοπραγίες».

Πηγή: reader.gr