«Καθαρές» τοξικολογικές εξετάσεις του Ζακ Κωστόπουλου (pics & vid)

Gazzetta team
«Καθαρές» τοξικολογικές εξετάσεις του Ζακ Κωστόπουλου (pics & vid)
Ανατροπή στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, σύμφωνα με τις πρώτες τοξικολογικές εξετάσεις, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί και το επίσημο πόρισμα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο 33χρονος ακτιβιστής που βρήκε τραγικό θάνατο στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, ήταν «καθαρός» από κάποιες βασικές ναρκωτικές ουσίες, τουλάχιστον όπως αυτές παρουσιάζονται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας popaganda.gr.

Σύμφωνα με την εργαστηριακή έκθεση της τοξικολογικής εξέτασης του θύματος, στην ειδική αναζήτηση «ναρκωτικών» τα αποτελέσματα είναι αρνητικά για πέντε κατηγορίες (Οπιούχα, Κοκαίνη/Μεταβολίτες, Αμφεταμίνες/Μεταμφεταμίνες, Βενζοδιαπεζίτες, Μεθαδόνη/Μεταβολίτες).

Ωστόσο, απουσιάζουν οι εξετάσεις για άλλες ουσίες οι οποίες θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την κατάσταση «σύγχυσης» στην οποία βρισκόταν, ενώ δεν είναι γνωστό πόσες σελίδες ακόμη από την ιατροδικαστική έκθεση δεν έχουν έρθει στη δημοσιότητα, αφού το popaganda.gr δημοσιεύει μόνο την πρώτη σελίδα, στην οποία δεν υπάρχει ούτε το γενικό πόρισμα, ούτε η υπογραφή του αρμόδιου ιατροδικαστή.

Στις εν λόγω εξετάσεις δεν συμπεριλαμβάνονται, όπως θα έπρεπε, εξετάσεις για διαιθυλαμίδιο του λυσεργικού οξέος (LSD) και ψιλοκυβίνης, που είναι ψυχοτρόπα και θα έπρεπε να ελεγχθούν. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είχε λάβει κάποιες ουσίες, αλλά ότι πρέπει να αποκλειστεί και η χρήση αυτών των ουσιών.

Η εξέταση είναι θετική στην κατηγορία των οργανικών φαρμάκων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ανιχνεύτηκε ουσία που εμπεριέχεται στα κοινά αναλγητικά φάρμακα. Το πιο συχνό από αυτά είναι η προκυκλιδίνη που χρησιμοποιείται για την ανακούφιση του τρόμου, ειδικά σε νόσο του Parkinson.

Επίσης, βρέθηκε αλκοόλ στο αίμα του, χωρίς να προσδιορίζεται αν η ποσότητα ήταν αρκετή ή αν σε συνδυασμό (αλληλεπίδραση) με τα αναγλητικά θα μπορούσε να προκαλέσει σύγχυση.

Πηγή: reader.gr