Στους «Πυρήνες της Φωτιάς» παραπέμπει η βόμβα στον Ντογιάκο

Gazzetta team
Στους «Πυρήνες της Φωτιάς» παραπέμπει η βόμβα στον Ντογιάκο
Στα εγκληματολογικά εργαστήρια η βόμβα που εξουδετερώθηκε στο Βύρωνα. Που στρέφονται οι υποψίες της Αντιτρομοκρατικής.

Στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας μεταφέρθηκε ήδη ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί έξω απο την πολυκατοικία, όπου διαμένει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, στον Βύρωνα και εντοπίστηκε τα ξημερώματα έπειτα από προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην ιστοσελίδα zougla.gr και την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες αστυνομικές πηγές, ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε κατσαρόλα, μέσα στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου, έξω από την πολυκατοικία της οδού Αδραμυτίου.

Οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) κατάφεραν να την εξουδετερώσουν, χωρίς ελεγχόμενη έκρηξη, γεγονός που διευκολύνει το έργο των ειδικών στα εργαστήρια.

Πιθανολογείται ότι η βόμβα δεν εξερράγη από κάποιο λάθος στην συνδεσμολογία, αλλά και αυτό θα διευκρινιστεί από την εργαστηριακή έρευνα.

Όσον αφορά την οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την ενέργεια, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης, ούτε ο άγνωστος που τηλεφώνησε ανέφερε κάτι. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η μεθοδολογία και η συνδεσμολογία έχει ομοιότητες με αυτή που έχει χρησιμοποιήσει σε άλλες βόμβες στο παρελθόν η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Υπενθυμίζεται ότι τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα έγιναν στις 4 τα ξημερώματα, σύμφωνα με τα οποία επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε 20' στην οδό Αδραμυτίου 18, στον Βύρωνα. «Δεν είναι φάρσα» είπε ο άγνωστος που τηλεφώνησε.

Η Αστυνομία κινητοποιήθηκε αμέσως, απέκλεισε έγκαιρα την περιοχή και ενημέρωσε τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους, ώστε να μην κινδυνεύσει κανείς.

Μετά την παρέλευση του χρόνου που είχε δώσει ο άγνωστος οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ εντόπισαν τον εκρηκτικό μηχανισμό και τον εξουδετέρωσαν, αλλά η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των συνεργείων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.