Προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τους... ελέγχους του «Ρουβίκωνα»

Gazzetta team
Προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τους... ελέγχους του «Ρουβίκωνα»
Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. το απίστευτο περιστατικό με τα μέλη του «Ρουβίκωνα» που... σταμάτησαν για έλεγχο(!) αστυνομικούς που τους θεώρησαν ύποπτους.

Πρόκειται για δύο αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (ΜΑΤ-ΥΜΕΤ), οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να επιδείξουν τις υπηρεσιακές τους ταυτότητες και να... δώσουν εξηγήσεις στα μέλη της αναρχικής ομάδας για το ποιοι είναι και γιατί βρέθηκαν στο σημείο. Μάλιστα, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» βιντεοσκόπησαν την διαδικασία και ανήρτησαν το βίντεο στο διαδίκτυο.

Αυτό που προκαλεί μεγάλο προβληματισμό είναι ότι δεν φαίνεται να υπήρξε κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. ή και εάν υπήρξε έγινε σε χρόνο αρκετά μετά το περιστατικό, με αποτέλεσμα τα μέλη της ομάδας που έκαναν... έλεγχο στους αστυνομικούς να έχουν φύγει. Από ανώτατες πηγές της Αστυνομίας, πάντως, σημειώνεται πως όταν έγινε γνωστό το περιστατικό πήγαν δυνάμεις στο σημείο, αλλά είχαν αποχωρήσει τα μέλη του «Ρουβίκωνα».

«Περνούσαμε από το σημείο τυχαίο, καθώς κατευθυνόμασταν προς τη Δ.Α.Ε.Α. στην Καισαριανή όπου υπήρχε συγκέντρωση προσωπικού», φέρονται να είπαν αρχικά στους ανωτέρους τους οι δύο αστυνομικοί και συνέχισαν επισημαίνοντας ότι «αμέσως μετά φύγαμε με το μηχανάκι μας και ενημερώσαμε για όσα έγιναν την υπηρεσία μας όταν φτάσαμε εκεί».

Πηγή: reader.gr