Το 1ο Δημοτικό Υμηττού αγκαλιάζει τα προσφυγόπουλα και δείχνει το δρόμο

Gazzetta team
Το 1ο Δημοτικό Υμηττού αγκαλιάζει τα προσφυγόπουλα και δείχνει το δρόμο
Κίνηση ανθρωπιάς από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Υμηττού, με τους γονείς όχι απλά να δέχονται χωρίς την παραμικρή διαμαρτυρία 3 προσφυγόπουλα, αλλά να τους παρέχουν δωρεάν μαθήματα ελληνικών προκειμένου να μάθουν όσο γίνεται πιο γρήγορα την γλώσσα μας.

Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα είναι όλο και πιο συχνά τα θλιβερά φαινόμενα που θέλουν σχολεία με κινητοποιήσεις των γονέων να κλείνουν τις πόρτες τους σε προσφυγόπουλα. Φυσικά αυτά δεν είναι ο κανόνας, αλλά από την άλλη, κακώς είναι αυτά που παίρνουν δημοσιότητα γιατί «πουλάνε».

Από την άλλη υπάρχουν πολλά σχολεία που αγκαλιάζουν και εννοείται πολύ καλά κάνουν, αυτά τα παιδιά. Ένα από αυτά είναι το 1ο Δημοτικό Σχολείο Υμηττού, με τον Σύλλογο Γονέων να δείχνει τον δρόμο.

Συγκεκριμένα τρία προσφυγόπουλα (τα δύο στην ΣΤ' και το ένα στην Δ') γράφτηκαν στο σχολείο, ωστόσο υπάρχει πρόβλημα, καθώς δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα από την στιγμή που δεν ξέρουν την γλώσσα.

Αντί όμως να γίνουν κινητοποιήσεις για να φύγουν, κάτι που ξαναλέμε δυστυχώς γίνονται το τελευταίο διάστημα, όχι μόνο ενσωματώθηκαν, όχι μόνο θα συμμετέχουν στις εξωσχολικές δραστηριότητες, αλλά λήφθηκε η απόφαση να βοηθηθούν ακόμα περισσότερο.

Πως; Με το να κάνουν φυσικά εντελώς δωρεάν μαθήματα ελληνικών, προκειμένου να μπορέσουν να μάθουν ακόμα πιο γρήγορα την ελληνική γλώσσα. Τα μαθήματα θα γίνουν εθελοντικά από μητέρα μαθητή που είναι φιλόλογος.

Μια κίνηση που αξίζει να μαθευτεί, καθώς δείχνει τον δρόμο σε άλλα σχολεία, σε άλλους Συλλόγους Γονέων, για το πως μπορούν να βοηθήσουν τα μικρά παιδιά, για το πως μπορούν να βοηθήσουν αθώες ψυχές που βρίσκονται σε μια ξένη χώρα και το μόνο που δεν θέλουν να βιώνουν είναι το μίσος και την απαξίωση.

Αξίζει να αναφερθεί πως αρχικά το μάθημα θα γίνεται για τα παιδιά του 1ου και είναι εξαιρετικά πιθανό να γίνουν και γι' αυτά του 2ου Δημοτικού Υμηττού.