Δικηγόρος οικογένειας Κατσίφα: «Οι αλβανικές Αρχές καθυστερούν επίτηδες την έρευνα» (vid)

Gazzetta team
Δικηγόρος οικογένειας Κατσίφα: «Οι αλβανικές Αρχές καθυστερούν επίτηδες την έρευνα» (vid)
Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας φαίνεται ότι «κολλάει» η παράδοση της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην οικογένειά του. Τί λέει ο δικηγόρος της οικογένειας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο πατέρας του 35χρονου κλήθηκε σήμερα, Πέμπτη από τις εισαγγελικές Αρχές των Τιράνων, προκειμένου να υποβάλει ο ίδιος το αίτημα για παράδοση της σορού του παιδιού του.

Σημειώνεται ότι όπως δήλωνε ο συνήγορος της οικογένειας Κατσίφα το πρωί της Πέμπτης, οι εντολείς του έχουν υποβάλλει στην Εισαγγελία Τιράνων αίτημα ώστε να παραλάβουν την σωρό του 35χρονου και να προχωρήσουν στην κηδεία και ταφή του, προσφυγή ωστόσο που είχε εξεταστεί μέχρι και αργά το απόγευμα, όταν και ελήφθη η ανωτέρω απόφαση.

«Οι αλβανικές Αρχές καθυστερούν επίτηδες την έρευνα»

Οι αλβανικές Αρχές καθυστερούν σκόπιμα την έρευνα για το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Κώστας Γιοβανόπουλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Γιοβανόπουλος υποστήριξε ότι η έρευνα της ελληνικής πλευράς ξεκίνησε αμέσως, κάτι που δεν συνέβη στην Αλβανία, επισημαίνοντας πως «δεν έχουμε τον ίδιο ρυθμό» και χαρακτηρίζοντας τους αλβανικούς ρυθμούς «ως σκοπιμότητα».

«Τα πράγματα δε λειτουργούν έτσι στα σύγχρονα κράτη. Λες και ταξιδέψαμε πίσω στο χρόνο», είπε ο κ. Γιοβανόπουλος και εξήγησε ότι «δεν υπάρχουν πρωτόκολλα, άνθρωποι υπεύθυνοι να σου πουν πού πάνε τα πράγματα», για την πορεία της υπόθεσης.

Παράλληλα τόνισε πως «θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος» και επανέλαβε ότι η οικογένεια δεν έχει λάβει ακόμα τη ληξιαρχική πράξη θανάτου και κανένα άλλο έγγραφο που να σχετίζεται με την υπόθεση.

Ο κ. Γιοβανόπουλος διερωτήθηκε που είναι τα προσωπικά αντικείμενα και το κινητό τηλέφωνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα ενώ ερωτηθείς για τα πέντε λεπτά που τόσο ο ίδιος όσο και ο ιατροδικαστής είδαν τη σορό, απάντησε ότι «τέτοια διαδικασία σε νομικό επίπεδο, δεν υπάρχει» και διερωτήθηκε «αν έπρεπε να συρραφούν τα ράμματα».

Είναι «δειλή προπαγάνδα το να έχουμε τόσους ένστολους μπροστά σε έναν άνθρωπο» τόνισε ο δικηγόρος και ανέφερε ότι το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας θα δοθεί και «οι απαντήσεις θα δοθούν».

Τέλος, ερωτηθείς το πότε θα τελειώσει η διαδικασία των αλβανικών Αρχών και η παράδοση της σορού στην οικογένεια, ώστε να γίνει η κηδεία, απάντησε πως «δεν έχω ιδέα πότε θα τελειώσει αυτό, φοβούνται ότι αν γίνει η κηδεία, θα πάει “ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του”».

Πηγή: reader.gr