Η ελληνική δικαιοσύνη ξεκινά έρευνα για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Gazzetta team
Η ελληνική δικαιοσύνη ξεκινά έρευνα για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα
Μετά την επίσκεψη της αδερφής του άτυχου άντρα στην εισαγγελία Ιωαννίνων, ανακοινώθηκε η έναρξη της έρευνας της ελληνικής δικαιοσύνης για τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενούς.

Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που έπεσε νεκρός στους Βουλιαράτες από πυρά Αλβανών αστυνομικών, θα διεξάγει η εισαγγελία Πρωτοδικών καθώς η δικογραφία της υπόθεσης διαβιβάστηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών Ιωαννίνων στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία περιλαμβάνονται δημοσιεύματα και καταθέσεις συγγενών του 35χρονου, οι οποίες επέχουν θέση μηνυτήριας αναφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εισαγγελία Ιωαννίνων πήγε η αδελφή του θύματος, όπου προσκόμισε την ταυτότητά του, από την οποία προκύπτει ότι ο 35χρονος είχε ελληνική υπηκοότητα. Έτσι, σύμφωνα με το νόμο, η υπόθεση έρχεται στην Αθήνα λόγω αρμοδιότητας, καθώς αφορά κακούργημα που τελέστηκε στην αλλοδαπή σε βάρος Έλληνα υπηκόου.

«Βολές» εναντίον των αλβανικών αρχών από τον δικηγόρο της οικογένειας

«Τα τραύματα είχαν ήδη συρραφεί και το πτώμα του είχε πλυθεί» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Κώστας Γιοβανόπουλος, σημειώνοντας ότι ο ίδιος και ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης είχαν τη δυνατότητα να δουν για μόλις πέντε λεπτά τη σορό του 35χρονου που έπεσε νεκρός από πυρά Αλβανών αστυνομικών στους Βουλιαράτες.

«Μας επετράπη για 5 περίπου λεπτά να κάνουμε επιστασία της σορού. Είδαμε δύο διαμπερή τραύματα στο χώρο της καρδιάς και κανένα άλλο σημαντικό πλήγμα, άξιο να περιγραφεί» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Γιοβανόπουλος.

«Σεβόμενος την ιατροδικαστική επιστήμη, με τις κουβέντες που κάναμε, αντιληφθήκαμε ότι δεν υπήρξε εξ επαφής πυροβολισμός ωστόσο τα τραύματα στην πλάτη και το στήθος έχουν ήδη συρραφεί, οπότε δεν υπήρχε νόημα για περαιτέρω έρευνα γιατί όποια στοιχεία και υπολείμματα (αιθανόλης ή καπνού) και να υπήρχαν, δεν υπάρχουν πια γιατί έχουν συρραφεί. Το πτώμα έχει πλυθεί και δεν είχε νόημα η παραμονή μας εκεί» συνέχισε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Σε ερώτηση για το αν εντόπισαν τραύματα στα πόδια του 35χρονου ο κ. Γιοβανόπουλος δήλωσε ότι «δεν ήταν ορατό μακροσκοπικά κανένα τέτοιο τραύμα».

Πηγή: reader.gr