«Ναι» στο αίτημα της οικογένειας Κατσίφα για εξέταση της σορού από Έλληνα ιατροδικαστή

Gazzetta team
«Ναι» στο αίτημα της οικογένειας Κατσίφα για εξέταση της σορού από Έλληνα ιατροδικαστή
Εγκρίθηκε μετά από παρέμβαση του ελληνικού προξενείου το αίτημα της οικογένειας Κατσίφα για εξέταση της σορού του 35χρονου ομογενή από Έλληνα ιατροδικαστή.

Η οικογένεια ζητούσε εξαρχής να πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη και από Έλληνα ιατροδικαστή αλλά οι αλβανικές αρχές αρνούνταν να δώσουν την άδεια επικαλούμενες γραφειοκρατικούς λόγους. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ το αίτημα εγκρίθηκε μετά από παρέμβαση του ελληνικού προξενείου.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αναστάτωση στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας με τους φίλους και την οικογένεια του 35χρονου να καταγγέλλουν ότι έπεσε θύμα «στημένης ενέργειας» από την αλβανική αστυνομία, καθώς αναφέρουν ότι ήταν ζωντανός την ώρα που έπεσε στα χέρια των δυνάμεων ασφαλείας.

Στην Αλβανία έχει μεταβεί ο δικηγόρος που θα συνδράμει στην οικογένεια καθώς οι συγγενείς του 35χρονου θα κινηθούν νομικά κατά της αστυνομίας. Ο δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος περιέγραψε ένα «θολό» τοπίο ως προς την πορεία της υπόθεσης λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση. Ο κ. Γιοβανόπουλος έχει ήδη μιλήσει με την οικογένεια του Κατσίφα και ανέφερε ότι «δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση, δεν έχει κλείσει ούτε ανοίξει ο φάκελος».

Υπογράμμισε επίσης ότι οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και διαφέρουν από πηγή σε πηγή, χωρίς καμία από αυτές να είναι από επίσημα «χείλη». Επιβεβαίωσε επίσης ότι η οικογένεια έχει «φρενάρει» τη διαδικασία ταφής.

«Είμαι συγκρατημένος, σε ξένο έδαφος, δεν μπορώ να πω όλα αυτά που θέλω», είπε με νόημα ο κ. Γιοβανόπουλος, και τόνισε ότι, «πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε να συνεχίσει ήσυχα ο βίος των ανθρώπων που θα μείνουν πίσω, όταν τα κανάλια και εμείς οι δικηγόροι θα φύγουμε». «Η σπέκουλα ελλοχεύει στην κάθε γωνιά αυτής της υπόθεσης», συμπλήρωσε.

Πηγή: reader.gr