Ο υποστράτηγος της πυροσβεστικής είχε ενημερωθεί για τους νεκρούς στο Μάτι από τις 20:00

Gazzetta team
Ο υποστράτηγος της πυροσβεστικής είχε ενημερωθεί για τους νεκρούς στο Μάτι από τις 20:00
Υποστράτηγος της Πυροσβεστικής κατέθεσε ότι είχαν ενημερωθεί από τις 8 το βράδυ της 23ης Ιουλίου, οι Αρχές, για την ύπαρξη νεκρών από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο υποστράτηγος Ιωάννης Ράμφος κατέθεσε ότι είχε ενημερώσει από τις 20:00 για την ύπαρξη νεκρών ενώ τρεις ώρες αργότερα, «στα στενά είδα περίπου 7-8 νεκρούς».

Επίσης στις 23:15 ο υποστράτηγος διαβιβάζει: «Αναφέρω ότι έχει τελειώσει το φαινόμενο και απλά μαζεύουμε νεκρούς».

Επίσης ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής, Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος που βρισκόταν στην περιοχή της Χαλκίδας στις 18:25 κλήθηκε να βοηθήσει στην Ανατολική Αττική και περιέγραψε στην κατάθεσή του:

«Το ξημέρωμα της Τρίτης κατέβηκα στη Λεωφόρο Μαραθώνος στο κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος και συνάντησα τον Ταξίαρχο κ. Λάμπρη, συζητήσαμε για την εικόνα που είχαν στην περιοχή μου και τον ρώτησα τι νεότερο θέλει να κάνω γιατί στην περιοχή μου δεν είχε ενεργό μέτωπο. Μου είπε να πάρω ένα πεζοπόρο τμήμα 14 ατόμων και να προχωρήσω στην περιοχή στο Μάτι και να ψάχνω όλους τους κάθετους δρόμους για να αναζήτηση αγνοουμένων, καμένων και γενικά εάν μπορούμε να παράσχουμε κάποια βοήθεια στην περιοχή».

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη κατατέθηκε ακόμα μία μήνυση από πυρόπληκτο για τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου. Πρόκειται για κάτοικο του Νέου Βουτζά ο οποίος υπέστη βαριά εγκαύματα και έχασε τη σύζυγό του. Στη μήνυση ο κάτοικος περιγράφει τις συνθήκες που επικράτησαν τη μέρα της πυρκαγιάς και επισημαίνει πως δεν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα για την πρόληψη της φωτιάς, ενώ ταυτόχρονα δεν είχαν ενημερωθεί κάτοικοι και πολίτες.

Πηγή: reader.gr