Απειλούν διευθυντή σχολείου στον Βόλο, επειδή δέχτηκε προσφυγόπουλα (vid)

Gazzetta team
Απειλούν διευθυντή σχολείου στον Βόλο, επειδή δέχτηκε προσφυγόπουλα (vid)
Πρόσφυγες υπάρχουν σε διάφορες δομές στη χώρα, όπως και στο Βόλο. Τα παιδιά τους πηγαίνουν στα σχολεία της περιοχής, αλλά στο γυμνάσιο Ιώλκου, είναι ανεπιθύμητα.

Ο διευθυντής του γυμνασίου λοιπόν, δέχθηκε απειλές από κάποιους γονείς, επειδή δέχθηκε τα προσφυγόπουλα στο σχολείο, κάτι που ανάγκασε τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, να παρέμβει και να ζητήσει τη λήψη μέτρων μετά τις απειλές σε βάρος του διευθυντή.

Σχολιάζοντας το γεγονός αυτό ο κ. Σαβελίδης επισήμανε ότι: "Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις γονέων από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Ιωλκού. Τους ενημερώσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου, εξηγώντας ότι οι κίνδυνοι βρίσκονται εκτός του σχολείου και όχι εντός και ότι όλα τα παιδιά για μας είναι μαθητές του ελληνικού σχολείου. Οι περισσότεροι γονείς ενστερνίστηκαν τις απόψεις μας και άρχισαν τα μαθήματα. Κάποιοι όμως συνεχίζουν να αντιδρούν, χωρίς δικαιολογία προβάλλοντας επιχειρήματα του τύπου, αυτά τα παιδιά χειρίζονται χειροβομβίδες και όπλα... Κι εγώ απορώ πως αύριο θα πάνε στο σχολείο να ρωτήσουν για την πρόοδο των παιδιών τους και θα αντικρίσουν αυτά τα παιδιά»...