Απομακρύνθηκε από το γραφείο της Φιλοσοφικής Σχολής ο «Ρουβίκωνας»

Gazzetta team
Απομακρύνθηκε από το γραφείο της Φιλοσοφικής Σχολής ο «Ρουβίκωνας»
Την «απομάκρυνση» της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» από το γραφείο που είχε καταλάβει στο κτήριο της Φιλοσοφικής Σχολής προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης ακαδημαϊκοί.

Την είδηση έκανε γνωστή με ανακοίνωση του το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πανεπιστημιακοί το πρωί σχημάτισαν αλυσίδα στη Σχολή στην προσπάθεια να εμποδίσουν τα μέλη της συλλογικότητας να εισέλθουν στο χώρο.

Τον γραφείο 516, εντός του ΕΚΠΑ, είχε καταλάβει την περασμένη Τετάρτη ο «Ρουβίκωνας» προχωρώντας σε σχετική ανακοίνωση μέσω Facebook.

Τότε, μάλιστα, η αναρχική ομάδα είχε ανακοινώσει ότι θα ήταν διαθέσιμη στο εν λόγω «γραφείο» κάθε Τετάρτη από τις 10 μέχρι τη 1 μετά το ΜΕΣΗΜΕΡΙ. Είχαν, δε, προχωρήσει και σε φωτογράφιση μπροστά από το χώρο που είχαν καταλάβει υποστηρίζοντας ότι «ήρθαμε εδώ για να μείνουμε».

«Η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Αθηνών που καταλήγει με τη φράση «ο χώρος βρίσκεται στη διάθεση της Φιλοσοφικής Σχολής».

Πηγή: reader.gr