Το «μαχαίρωμα» μαθητή στη Θεσσαλονίκη, ο εκφοβισμός προσφυγόπουλου κι η αδιαφορία των δασκάλων

Gazzetta team
Το «μαχαίρωμα» μαθητή στη Θεσσαλονίκη, ο εκφοβισμός προσφυγόπουλου κι η αδιαφορία των δασκάλων
Τον γύρο μερίδας του διαδικτύου κάνει εδώ και λίγες ημέρες μία καταγγελία για «χαράκωμα» μαθητή από ανήλικο Σύρο συμμαθητή του σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, ωστόσο όπως φαίνεται η αλήθεια απέχει αρκετά από όσα διαδίδονται.

Πιο συγκεκριμένα, πατέρας μαθήτριας που φοιτά στο σχολείο που διαδραματίστηκε το περιστατικό δίνει μία άλλη πτυχή στα γεγονότα, αναφέροντας πως ο ανήλικος μετανάστης από την Συρία δεχόταν επί αρκετές ημέρες συνεχές bullying από συμμαθητές του, το οποίο -μεταξύ άλλων- περιελάμβανε ξυλοδαρμούς, απειλές και βωμολοχίες.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει με ανάρτησή του στο Facebook ο πατέρας της μαθήτριας, την περασμένη Πέμπτη, οι απειλές συνεχίστηκαν ενώ ο μικρός μαθητής φοβισμένος κι αφού συνάντησε την απάθεια των διδασκόντων, άρπαξε το αιχμηρό κομμάτι μίας ξύστρας κι άρχισε να τρέχει για να κρυφτεί από τους διώκτες του.

Το περιστατικό του «χαρακώματος» έγκειται στο γεγονός ότι το παιδί που ένιωθε απειλούμενο κι εκφοβιζόταν συστηματικά, τραυμάτισε ελαφρά στο χέρι έναν συμμαθητή του που τον πλησίασε για να μάθει όσα έχουν γίνει, ενώ μετά την δημοσιοποίηση του συμβάντος, ο πατέρας του ανήλικου από την Συρία μετέβη στις αρχές για να διερευνηθεί το περιστατικό.

Αναλυτικά η ανάρτηση του γονέα: